Alexandru Slusari despre Maia Sandu: oaia asta…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deși subiectul alegerilor prezidențiale este unul depășit, țin să confirm că Maia Sandu NU putea să devină președinte. În timp ce liderul DA, Andrei Năstase, apărea cu liderul PAS în public, jurând că s-a retras din cura prezidențială în favoarea Maei Sandu, partidul condus de el o cataloga drept „oaie” și urzea strategii de ponegrire a așa numitului candidat unic. O probă în plus pentru presupunerile mele a apărut astăzi pe blogul lui Eugen Luchianiuc. Admit că acest tânăr neliniștit a intrat în posesia unei scurgeri de informații controlate, dar asta e altă mâncare de pește.

Să revenim la dialogul dintre liderașii platformei DA. Vă mai amintiți când Năstase și Sandu spuneau că vor înainta un candidat în funcție de rezutlatele unui sondaj? Păi iată că în prima conversație îl vedem pe vicepreședintele DA, Alexandru Slusari, deranjat de acest lucru. Acesta îi scrie pe data de 30 septembrie activistului Pisica (care periodic își bate soția) că “oaia asta în afară de sondaj nu recunoaște nimic. Dacă IRA va desena cu un procent mai mult pentru ea, d însă va insista că este candidat”. Nu știm dacă rezltatele sondajului au fost desenate, cert este că Năstase a fost nevoit să se retragă.

În continuare, vedem că platform DA a sperat până în ultima clipă că Năstase va fi candidatul unic. Mai mult, băitanii erau gata să sugrume PAS-ul Maei Sandu. Între 9 și 11 octombrie, același Aurel Pisica scria colegilor d epartid că “Maia cu PASul trebuie sa dispară ca formațiune politica si pe dreapta sa fim doar noi , pe stingă sa ramina bidon cu urâți …Nu trebuie sa le dam șanse la nimeni sa preia electoratul de dreapta”. S-ar fi impus pe eșichierul drept doar că se tem de americani, scrie un oarecare Barila în continuarea gândului expus de Pisica

Pornind de aici, Vă dați seama cât de sincer era Năstase în zilele în care cutreiera țara, în campanie, de mână cu Maia Sandu. Rezultatul obținut de ultima a complict și mai mult relația DA-PAS. A doua zi după alegeri vedem că activiștii DA vor să se spele de Maia Sandu și cu cât mai repede cu atât mai bine. “Gaidau: Ne lepadam de PAS, de Maia, de culoarea galbena. Revenim la DA!!!! Pisica: Maia la pușcărie !!!”, sunt doar câteva dintre reacțiile platformiștilor la rezltatul obținut de Maia.

În concluzie. Este clar faptul că la mijloc nu sunt decât interese înguste de partid. Maia Sandu nu va fi iertată de Platforma DA pentru faptul că nu s-a retras în favoarea lui Năstase. Asta chiar dacă ultimul ar fi obținut un scor mai rău la prezidențiale. Intenția lui Victor Țopa de a-l face președinte pe Năstase nu a fost decât o încercare de a-și propulsa omul să u la guvernarea în scopul consolidării pozițiilor în lupta lui imaginară cu Plahotniuc. De la Frankfurt, omul trebuia să dirijeze prin Năstase acțini macabre, menite să destabilizeze totul. Și, pe val de haos și anarhie să preia puterea. Intersele poporului…? La popor nu s-a gândit nimeni.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole