Alexandru Slusari de la UniAgroProtect turnat de Petru Maleru de la AIPA…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Numai ieri am postat un comentariu vis-a-vis de factorii de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii și a AIPA ca să fiu mai concret despre Cosarciuc, Bumacov, Sula, Maleru și Slusari, că unul din aceștia a și ieșit la rampă cu unele ”clarificări”. Dacă primii patru din cei menționați de mine sunt sau au fost conducătorii ministerului și a agenției vizate, atunci ultimul este un așa-numit lider a Uniunii fermierilor și producătorilor agricoli cu un nume sonor UniAgroProtect. Din denumire și reiese că această asociație obștească, non/profit, ar trebui să apere interesele celor ce muncesc din zori până-n noapte pe câmpurile țării. Dar ia să vedeți că acest Slusari fiind în fruntea acestei uniuni își apără în primul rând interesele proprii.

Din cele declarate de Maleru reiese că dl Slusari, marele ”apărător” a intereselor fermierilor și producătorilor agricoli, destul de bine a fost informat despre faptul că Vlad Filat, liderul PLDM, aflat acuma în Penitenciarul nr. 13, fiind bănuit de delapidări de miliarde de la BEM, împreună cu Ion Rusu, nașul de cununie a lui ”Al Vostru”, a beneficiat de resurse financiare importante din cadrul proiectelor de granturi de la 2KR și AIPA.

Petru Maleru, șeful de la AIPA a declara că Alexandru Slusari prin intermediul companiei de asigurări pe care o deține a asigurat toată tehnica agricolă procurată de Caravita SRL prin intermediul proiectului 2KR. Sunt convins că sumele pe care le-a primit Slusari au fost destul de valoroase.

Din cele expuse mai susu cu siguranță putem constata sau deduce următorul fapt:

Alexandru Slusari a fost ”îngenunchiat” de Vlad Filat prin intermediul unei tranzacții de asigurare. Această ”împăcare” dintre Vlad Filat și Alexandru Slusari i-a închis gura Președintelui UniAgroProtect. În loc acesta să iasă în fața fermierilor și producătorilor agricoli informându-i că la AIPA și 2KR se petrec lucruri foarte urâte, iar Vlad Filat ex-premierul și liderul PLDM  beneficiază de sume colosale , el a asigurat niște tehnică, a fost cumpărat cu tot cu suflet și adus în PMAN alături de Platforma DA.

Cât de penibil și fățarnic este acest Slusari?  De aici iese în fața jurnaliștilor și ne spune că are semnale de la fermieri precum căli se cere ”dijmă” de la 10 la 20% pentru subvențiile de la AIPA, ne informează că a încercat personal să discute cu conducerea ministerului agriculturii despre problema dată, să organizeze proteste a fermierilor nemulțumiți de starea lucrurilor în domeniul agriculturii, dar în același timp să asigure tehnica procurată de liderul PLDM prin scheme ilegale și corupte.

Acuma întrebările firești:

Mai are dreptul moral acest Slusari să mai fie în fruntea UniAgroProtect? Poate oare fermierii și producătorii agricoli să aibă încrederea în Alexandru Slusari? Mai este credibil acest Slusari?

Sper că șa aceste întrebări, fiecare fermier să-și găsească răspuns…

P.S. Poza este una reprezentativă. Chipurile acest Slusari este sfidat de guvernarea oligarhică. Dacă sfidarea în viziunea lui Slusari este un contract de milioane de asigurare a tehnicii unui oligarh pe nume Vlad Filat, atunci ce să zică mii de fermieri și producători agricoli ce sunt aduși la plugul de lemn, datorită inclusiv și lui Slusari…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole