(VIDEO) Alegerile, ca o cabină de probă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Guvernarea este ca o haină pe care o porți, iar opoziția este haina de rezervă. Atunci când cea de pe tine se ponosește, o îmbraci pe cealaltă. Aşa funcționează, în mod normal, democrația. Avem şi noi, teoretic, o haină de rezervă, însă aceasta nu doar că nu ne poate ține de frig, dar nici nu este măcar în măsură să ne acopere goliciunea.

Cei care pretind astăzi că reprezintă opoziția proeuropeană și care încearcă să dea jos cu orice preț actuala guvernare nu acționează în interesul țării, pentru că, dacă ar fi așa, ar veni cu o alternativă. Dar pe ei nu-i preocupă strategiile, programele, ei nu prezintă soluții, odată cu criticile pe care le aduc. Ne cer să renunțăm la haină, dar nu ne oferă alta în schimb. Și asta în timp ce de la Răsărit vine un vânt rece și pătrunzător.

Să distrugi e ușor, mai greu e să construiești. Dar cum ar putea ei să construiască o societate modernă, dacă nu au fost în stare să-și edifice nici măcar propriile partide?

Să jubilezi atunci când oamenilor le este greu, să ceri înfometarea țării în cancelariile occidentale, să-i aperi pe cei care ne-au prădat și să te faci frate cu dracul, doar pentru că visezi la revanșă, este cinic. Maia Sandu și Andrei Năstase, de rând cu Renato Usatîi, nu-i reprezintă pe cetățenii Republicii Moldova. Ei îi reprezintă pe Filat, Platon, Țopa, Caramalac, Lucinschi, toată această pleiadă de tâlhari are au făcut averi din sărăcia noastră și care încearcă acum să scape de pedeapsă și să ajungă din nou în capul mesei.

Am intrat într-o nouă vâltoare electorală, temperatura crește și riscăm ca emoțiile să ne înăbușe rațiunea, iar din această cauză, să ne împotmolim din nou în hăul instabilității și incertitudinii. De aceea, ar fi cazul să ne detașăm nițel și să analizăm lucrurile la rece. Trebuie să știm nu doar ceea ce vrem să avem, dar și ceea ce putem obține. Altfel spus, să fim realiști. Nu de dragul UE, al americanilor sau al rușilor. De dragul Republicii Moldova.

Comentarii