Alegeri locale. Năstase, Ceban, Maia, Șor, PD și scârba Unioniștilor.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dacă cineva încă nu a înțeles cum este manipulat, dar vrea să înțeleagă – analizați bine ultimele zile dinaintea primului tur de locale în Chișinău. La pachet cu o interceptare a secretarului general a Partidului Democrat, Năstase scurge o interceptare a sa, unde nu prea se observă grijă față de mamă-sa atribuind această ispravă Partidului Democrat. Cetățeanul mai întâi turbă că uite ce a zis democratic prin telefon, și apoi se revoltă că uite cum procedează democrații publicând așa interceptare cu mama. Foarte comod apare știre în presa din Romania, preluată desigur de ”independenții” de la Chișinău prin care îl victimizează pe Năstase în paralel atacând partidul de guvernare. Și cireașa de pe tort! Natalia Morari, urmată de alți părerologi dă tonul victimizării gen: nu am vrut să votez cu Năstase, dar am s-o fac din milă și în ciuda guvernării. Frumos, ce să zic. Desigur, s-au bucurat aliații ”Batista pe Țambal” că au ajuns în turul 2, dar au totuși o scârbă – prezența scăzută la urnele de vot denotă o neîncredere a societății față de tot ce se petrece. De altfel, ”independeții” culeg ce au semănat. Lumea nu mai știe unde-i laie și unde-i bălaie și preferă să stea acasă.

Până una alta, Partidul Democrat câștigă primăriile în alte 4 localități. Iar în toamnă ”independenții” care sunt nimeni în afara facebook-ului o să cânte din nou despre fraudarea alegerilor pentru că n-o să fie în stare să concureze cu democrații pe circumscripții. De aici și arderea la fund că democrații au anunțat reparerea masivă a drumurilor, precum și critica oricărei inițiative a democraților. Doar într-o localitate democrații au suferit înfrângere de la partidul Șor, acolo cică ultimii au cheltuit aproape 900 de lei per vot. 1000+ voturi, vă dați seama, s-a cheltuit un pic Ilan, fapt care a cam supărat-o pe Maia. Cică s-au cheltuit mulți bani. O fi din grijă pentru Partidul Democrat, sau se teme că nu o să-i ajungă bani lui Șor să-i mai achite și campania parlamentară precum a făcut-o în prezideniale – nu știu… Că evreul a zis că Maia este cam scumpă, dar n-a dat detalii.
Apropo despre fraudarea alegerilor că e proaspăt – a ajuns Năstase în turul 2 și automat s-a scos această întrebare de pe ordinea lor de zi, ați observat, nu? Atrageți atenția, pentru că contează.

Ah da, cât pe ce să uit. Sincer, n-aș vrea să fiu acuma în pielea unioniștilor. Ca membru PDM nu mă impune nimeni să merg la vot pe 3 iunie, pe când ei sunt oarecum impuși de situație, din nou să aleagă răul cel mai mic, tipa Năstase. Comedia este că dintre Ceban și Năstase eu nu văd nici o diferență. Ba dacă e să vorbim despre capacități manageriale, Ceban ar fi mai bun, dar a a Moscovei. Pe de altă parte, este Năstase care a rupt o pereche de papuci prin Europa ținându-se de fusta Maiei Sandu, dar a declarat alături de Dodon și Usatîi că au ajuns la înțelegerea că pun Batista pe Țambal, adică NEIN integrare Europeană a Moldovei, pe un termen nedefinit. Și mai e ceva aici. Chiar dacă ajunge Năstase primar, la toamnă o să încerce să șteargă putina spre parlament, și iar primăria, de fapt nu primăria dar oamenii prostiți.  Mai pe scurt, iar unioniștii sunt folosiți în plina cunoștință de cauză că nu au o altă prerogativă. Ei doar au lupta lor sfântă contra socialiștilor, de care la fel ca în prezidențiale profită Maia și Năstase. Chiar îmi pare rău că nu au un lider puternic, și în aceste alegeri unioniștii au fost reprezentați de vreo 3 candidați…

Concluziile vă aparțin. Informați-vă din toate sursele și analizați la rece ca să nu cădeți pradă manipularilor ieftine. Că după mine, nimic mai ipocrit decât votul din milă nu poate fi.

Pace 😉

Comentarii