Preşedintele Timofti le-a dat lovitura de graţie – nu a cedat şantajului.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Preşedintele celui de al doilea stat românesc este acum ultima redută în faţa încercărilor oligarhului Vladimir Plahotniuc de a prelua puterea absolută în Republica Moldova. Este lăudabilă atitudinea acestuia, manifestată prin demnitate, respect şi sacrificiu pentru români.

Chiar acum, sub ochii noştri, are loc o lovitură de stat. Se merge de la presiunea psihică la ameninţarea fizică. Zilele oligarhului sunt numărate, deoarece a intrat pe un drum de pe care nu mai există întoarcere. Acesta fie va prelua puterea totală, fie o va pierde total. Şi va pierde totul. Sunt semnele disperării, dar să nu îşi imagineze deputaţii de la Chişinău, şi care s-au vândut pe o mână de galbeni, că astfel de fapte vor rămâne nepedepsite.

Scopul lui Vladimir Plahotniuc este de a instaura o nouă dictatură, ce se anunţă chiar mai periculoasă decât cea a lui Voronin. Doar partenerul de furt mai asigura echilibru în al doilea stat românesc, iar acum acesta a fost dus acolo de unde nimic nu mai poate face, pe nimeni nu mai poate încurca.

Plahotniuc şi-a construit o armată de slugi speriate de tot ceea ce este European, dar care nici de Kremlin nu se apropie.

Venirea acestuia la putere va însemna folosirea pârghiilor puterii împotriva cetăţeanului, folosirea statului împotriva contribuabilului, retrogradarea Republicii Moldova la statutul de feudă. Pe Prut se va ridica un zid, iar aici nu folosesc metafore dramatice. S-a mai întâmplat acest lucru şi se va întâmpla din nou.

Bucureştiul şi Moscova sunt dezgustate de ce se întâmplă la Chişinău iar statul este la un pas de colaps total.

Dacă se va ajunge la aducerea la putere a lui Plahotniuc va fi revoluţie, şi vă îndemn fraţilor să nu daţi în fraţii voştri, aşa cum în 2009 v-au forţat să faceţi.

Asistăm la o lovitură de stat, iar fiecare în parte are obligaţia de a bloca acest proces. Nu ascultaţi de ordine, faceţi-vă datoria şi lucraţi pentru cetăţean, nu pentru oligarh.

Lumea este naivă, sau poate că de la Bucureşti lucrurile se văd mai clar fără lupa televiziunilor vândute.

Preşedintele a ales, dovedind mult curaj, o altă persoană decât cea propusă de majoritatea cumpărată. Acesta nu a cedat şantajului iniţiat de grupul mafiot ce doreşte preluarea totală a Republicii Moldova şi care spera că Timofti va prefera să aşeze tava în mâna hoţilor, decât în cea a Federaţiei Ruse  prin venirea socialiştilor la putere în caz de alegeri anticipate. Dar într-o democraţie corectă nu se cedează la şantaj.

 

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole