Alături de Filat, cocoţaţi pe scena Platformei DA, acuma pro-Maia. Aceleasi feţe obosite, acelaşi mesaj…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eram convins că moldovenii au învăţat lecţia la tema „7 aprilie”. Se pare că unica cel poate caracrteriza pe moldovean – este „GREBLA”. Se face impresia că nouă ne place să călcăm pe aceiaşi baligă chiar şi dacă izul de rahat se plimbă din urma noastră ani de zile. Vă aduceţi aminte ajiotajul de până şi după 5 aprilie 2009? Atunci exact ca şi astăzi toţi se văicărau că dacă nu ieşim la vot sau dacă nu votăm altceva decât Voronin şi PCRM, atunci ţara se sufocă, ne pune rusul graniţa pe Prut, toţi românii vor avea interdicţie de a întra în Moldova etc. Mai pe scurt apocalipsa era scenariul pentru Moldova post Voronin, dacă el mai ramânea la guvernare. Lumea s-a mobilizat, studenţii au fost scoşi în stradă şi am primit schimbarea. Timp de 7 ani, ţara noastră aşa s-a schimbat că unii nici nu o cunosc. PLDM şi Filat ce s-a văicărat cel mai mult că ne fură ţara Voronin, de fapt s-a adeverit a fi ei cei ce ne-au furat şi au distrus ţara. Minus o bancă, minus un miliard, minus încrederea cetăţenilor, mai pe scurt avem doar minusuri la capitolul încrederii populaţiei în clasa politică.

Astăzi ajunşi din nou la un exerciţiu electoral, aceiaşi oameni „de valoare” a neamului ne îndeamnă să votăm o persoană din aceiaşi gaşcă. În locul lui Filat au scos-o pe Maia Sandu. Diferenţa dintrei Filat şi Sandu este doar în faptul că unul purta pantaloni, alta mai îmbracă şi fustă. Aceeaşi aroganţă, îngâmfală, autoadmiraţie cu coroana de salvator al neamului pe cap. Ca să fiu corect am să menţionez că în 2009 se umplea ţara de verde, astăzi nu mai găsim galben în vânzare.

În ultimile zile conferinţele de presă curg gârlă. Nici nu mai înţelegi care şi pe cine suţine, care asociaţie este pentru Dodon care pentru Sandu. Dar să vezi un paradox, toate aşanumitele asociaţii care vin cu mesaj pro-Sandu, în fruntea lor stă câte o persoană de pe scena Platformei DA. Exact aceste persoane protestau pe străzile Chişinăului, în marşuri revoluţionare în frunte cu Dodon, Năstase şi Usatîi. Şi Maia Sandu făcea plimbări în compania celor menţionaţi mai sus, astăzi însă au ajuns duşmani atât ideologici, cât şi de clasă.

Pot oare să fie credibili aceiaşi Nantoi, Hadârcă, Moţpan sau Grecu, care vorbesc în numele a zeci de mii de oameni, pe când de fapt apără interesele unui grup mafiot a lui Ţopa, Filat, Platon şi Lucinschii? Nantoi ne vorbeşte din numele oamenilor în etate. Un bezmetic ce a umblat prin toate partidele existente din Moldova şi a ajuns la pensie aşa şi nesatisfăcut de viaţă. Gamurari şi Moţpan ne vorbeşte din numele veteranilor? Au mai tras în cursă veteranii cu Platforma DA ca până la urmă cei ce au luptat pentru această ţară să înţeleagă că sunt doar o unealtă în mânile Ţopilor. Hadârcă ne vorbeşte din numele oamenilor de cultură? Cum poate un trădător de neam şi ţară să ne vorbească de demnitate? Hadârcă, cel ce a semnat eliberarea lui Smirnov? De fapt el este cel ce se face responsabil de separatismul din ţara nostră, acuma ne vorbeşte de unitate naţională. Sau Grecu ce-l venerează pe Filat chiar şi la un an de când acesta e la dubă? Se face impresia că pentru banii alocaţi „Satiricusului”, Grecu e gata să-l scoată de la închisoare pe Filat cu orice preţ. Ca să nu uit şi de primari. Un primar de Cimişlia încearcă să ne vorbească despre susţinerea primarilor? În Republica Moldova avem 900 de primari şi am buna încredere că majoritatea nu gândesc ca cel din Cimişlia.

Pe final…

Încercaţi oameni buni şi analizaţi cele menţionate mai sus. În 2009 exact ei strigau în gura mare că vor schimbări. Schimbările lor au adus haos în ţară. Suntem şi mai dezbinaţi, şi mai dezorientaţi, şi mai derutaţi. Astăzi tot ei ne propun să sprijinim o altă făcătură. Tot ei au folst alătrui de Filat până acesta nu a ajuns la închisoare. Tot ei s-au cocoţat pe scena Platformei DA. Tot ei ne îndeamnă să o susţinem pe Maia Sandu.

Poate ajunge să fim prostiţi?

Ce ne aşteaptă în umrătorii ani?

Analiza este a mea, concluziile vă aparţin…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole