Agricultorii, victime ale politicii nechibzuite a guvernării

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Interzicerea importului de fructe moldovenești pe piața Federației Ruse este rezultatul politicii descreierate din ultimii 5 ani a liderilor Alianței pentru Integrare Europeană. Guvernanții noștri nu s-au gândit niciodată la țăranii care muncesc în sudoarea frunții, mai mult, îi  doare-n cot de agricultorii moldoveni, care, cu părere de rău, vor suporta consecințele politicii ”pro-europene”.

Elita politicii moldovenești a folosit relațiile cu Rusia doar pentru PR în campania electorală, în loc să discute strategia viitoarei colaborări cu partea rusă după semnarea Acordului de Asociere cu UE (semnat fără dubii de autoritățile moldovenești).

Este suficient să ne amintim cum Partidul Democrat promova în toate mass-media fotografia cu Lupu și Grîzlov și  entuziasmul cu privire la semnarea acordului de cooperare dintre PD și partidul ”Edinaia Rossia”.  Cât despre ”contactele” ruse ale lui Filat și Leancă, nici nu vreau să îmi amintesc. Fotografiile celor doi liberali-democrați cu Medvedev și Putin sunt mai degrabă de genul selfie, decât poze oficiale.

Îmi pare foarte rău că restricțiile impuse de Rosselhoznadzor nu vor afecta pe cei care au dus la un impas politic relațiile Moldovei cu Rusia, ci se vor răsfrânge asupra oamenilor simpli, agricultorilor, agenților economici care își comercializează producția în Est și asupra migranților moldoveni din Federația Rusă.  Nu există nicio îndoială că situația economică se va înrăutăți.

Putem presupune că acesta este doar începutul. Ce alte ”surprize” ne așteaptă în viitorul apropiat din partea Rusiei, putem doar să ghicim. Un lucru este cert – autoritățile moldovenești au făcut tot posibilul să distrugă orice șansă pentru un dialog normal cu Federația Rusă.

Greșelile va trebui să le corectăm noi – societatea și noua putere din Moldova!

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Renato Usatîi

Renato Usatîi

M-am născut pe 4 noiembrie 1978 în or. Făleşti, Republica Moldova; Am absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii de Stat din Bălţi „Alecu Russo”, or. Bălţi, Republica Moldova; 2000-2001 – supervizor la Aeroportul Internațional Chișinău, R...

Ultimele articole