Adunarea Centenară – PiaR pentru PAScuDA! Trezirea unionismului la Maia și Năstase.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Pentru ca să nu fiu înțeles greșit, vreau să spun din start că NICIODATĂ n-am fost împotriva mișcărilor unioniste sau a Reunirii Basarabiei cu România!


După două zile fierbinți de acțiuni ,,calme” și mai puțin plăcute pentru unii, manifestațiile unioniștilor au luat sfârșit.  Deoarece la noi nimic nu se trece fără incidente, și în cazul dat a fost nevoie de intervenția poliției, cu alte cuvinte, manifestanții s-au așezat pe șosea blocând circulația, iar poliția i-a ridicat forțat. Reacții după aceste acțiuni sunt destule, începând cu MAI și finalizând cu PAScuDA. Ultimii menționați și de aceata data aceasta au încercat să-și facă PR, chiar dacă e un gest ridicol, mai ales pentru un binom care a alungat unioniștii nu doar o dată de la protestele lor. Năstase spune:
,, Condamnăm categoric modul în care o manifestație pașnică anunțată din timp de organizatori a fost astăzi obstrucționată, iar participanții la aceasta, cetăţeni ai R. Moldova și României, au fost maltratați cu cruzime. Facem apel către instituțiile Internaționale specializate în Apărarea Drepturilor Omului și a Democrației pentru a lua atitudine și a apăra cu toate mijloacele de care dispun drepturile și libertățile noastre prevăzute de Constituție și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Concetățeni, Fraților, e timpul să facem front comun împotriva răului.”

Domnul în cauză are tupeu să reacționeze, însă nicidecum nu are curajul să scrie măcar cuvântul UNIONIST, cel mai probabil din motiv că contractul cu Dodon și Usatîi nu-i permite.  Alt motiv cred că ar fi faptul că sufletul de pro-rus e mai puternic decât dorința de a-și face PR.  Cu toate astea, să nu uităm că individul a alungat unioniștii nu doar o dată de la proteste din PMAN, doar pentru ca să poată protesta alături de Dodon și Usatîi.

Unde se află ”răul cel mare” #Moldova?

Unde, totuși, se află ”răul cel mare”? #RMoldova #Parlament #protest #corupție #hoție #dictaturăProtest din 2015 la Parlamentul RM. Sursa Video: www.Curaj.TV

Опубликовано Curaj.TV Вторник, 6 марта 2018 г.

Și Maia Sandu n-a ezitat să se bage puțin în seamă, venind cu reacții destul de puternice pentru contingentul ei de retardați, care la fel uită de faptul că doamna menționată a declarat că unirea cu România este nerealistă.
PAS, PPDA, protest, unire, Moldova, Chisinau, Romania.
Pe lângă aceste condamnări populiste și electorale, vreau să mai menționez și faptul că reacțiie lor ridicole nu prea sunt luate în seamă, iar dacă ar fi să privim la unele reacții a celor care sunt mai presus ca PAScuDA, atunci ne dăm încă o dată seama că Maia și Năstase folosesc necazul unioniștilor în interes propriu. Când am zis de personalități mai presus ca Maia și Năstase, m-am referit la Ambasadorul României, Daniel Ioniță, care nu prea susține așezarea pe șosea și blocarea drumurilor naționale: „Cu mare atenție. Cetățenii români aflați în situații de urgență pot solicita protecție consulară. MAE și Ambasada vor continua să urmărească îndeaproape ca drepturile cetățenilor români să fie respectate în conformitate cu legislația din Republica Moldova și obligațiile sale internaționale. Totodată, facem un apel către cetățenii români aflați în Republica Moldova să respecte legislația în vigoare”

Lăsând la o parte reacțiile ambasadorului, este nevoie de menționat și faptul  că unioniștii nu aveau autorizație să manifeste în locația unde se aflau atunci când au fost evacuați cu forțat, ceea ce demonstrează încă o dată că condamnările și apelurile PAScuDA sunt pur electorale.
Sper că unioniștii se vor învăța a respecta legislația și nu vor mai oferi motive de PR pentru PAScuDA. Cel puțin, pot spune cu exactitate că acțiunile mișcărilor unioniste au un impact mult mai mare decât manifestațiile electorale de săptămâna trecută a lui Năstase și Maia.

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole