Adio, CSI…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu este altceva decât o organizaţie ce are menirea să reprezinte interesele unei singure ţări, a Rusiei. De acest lucru s-au convins într-un sfârşit cei din Ucraina, care de curând au început procedura de ieşire din CSI.

Eu le doresc din tot sufletul un mare succes în această ieşire. Şi mai doresc un sfârşit cât mai grabnic al acestei CSI. Sfârşit care va avea repercusiuni benefice şi asupra Republicii Moldova, dar şi a întregii zone de sud-est a Europei.

De ce consider că doar printr-o desfiinţare a CSI, ţărişoara noastră va fi liberă? Deoarece guvernanţii noştri n-au curajul celor din Ucraina, să-i zică un adio respectivei organizaţii, inclusiv Rusiei.

Ş-aici nu este vorba de frică, ci de interese financiare. Căci de peste 20 de ani se tot găseşte câte-un Voronin, sau Dodon, care tot mulge din ţâţa Rusiei. Şi n-ar fi de mirare, dacă mâine-poimâine în postura de viţel îl vom vedea pe Filat, sau Lupu, sau Ghimpu.

Căci nu va trece mut timp, până europenii îşi vor da seama pe mâinile cui au încredinţat sutele de milioane de euro, fără vreun careva rezultat pozitiv. Ş-atunci, le vor închide robinetul!

Dar ai noştri, deprinşi cu robinetul mereu deschis, nu vor gândi tare mult şi vor da fuga spre Rusia, unde-i va aştepta ţarul Putin cu de toate, inclusiv memorandumuri de federalizare şi funduri de pupare.

Aşa că, să nu ne mai facem iluzii privitor la faptul că guvernanţii noştri vor zice vreodată “Adio CSI!”. Căci pentru respectivii, a zice adio CSI înseamnă adio lux…

 

P.S. Izvoarele tuturor relelor sunt cârciumile şi luxul. (Nicolae Iorga)

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole