Adevărata “cârtiţă” din PCRM

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Scriam acum o lună şi ceva, despre potenţialul vinovat privind plecările din PCRM, inclusiv individul care stă în spatele certurilor din sânul respectivului partid, Tcaciuc.

Însă săptămâna asta, temerile mele au cam fost date peste cap. Nu, nu total, ci parţial. Deoarece în grupul lui Tcaciuc îl plasam şi pe rebelul Petrenco.

Aşadar, acum câteva zile, anume Petrenco a fost cel care a venit cu intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PCRM, adică pentru funcţia lui Voronin.

Argumentele sale cum că Voronin ar fi deja în buzunarul lui Plahotniuc, par a fi din cele mai aberante. Mai ales că, Voronin s-a arătat mereu contra clicii actuale de la guvernare. Dar ce să-i faci, când banii s-au terminat?! Te mulţumeşti cu puţinul şi-ţi păstrezi forţele pentru ultima sută de metri ai campaniei electorale.

Problema lui Petrenco, însă, este alta. Şi ea e legată de decizia lui Voronin de a-l exclude din organele de conducere ale partidului, inclusiv din lista electorală pentru următoarele alegeri. Aşa că, văzându-se cu-n picior în groapă… ups… în afara parlamentului, Petrenco a intrat deja în panică.

Deprins să trăiască pe picior mare, în condiţii de maxim lux, Petrenco nu concepe traiul său, fără imunitatea parlamentară. Prin urmare, acum, când Voronin l-a pus la locu-i binecuvenit, acesta nu are alte soluţii decât să se revolte şi să ceară demisia lui Voronin.

Şi toate astea, după ce “boşorogul” Voronin l-a adus în politica mare…

Ohhh, zicala românească – facerea de bine…

Nu uitaţi să vă alegeţi „favoriţii”…

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole