”ACUM”… ca în anii 90

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

 

Să vezi și să te crucești. Cei de la blocul electoral ACUM (PAS-DA, Maia + Năstase) vorbesc despre anii 90. Cică nu le place ca în anii 90…

 

Pe bună dreptate, anii 90 sunt de referință. Atunci s-au instalat fenomene precum sărăcia lucie, criminalitatea generalizată, jaful la drumul mare, promiscuitatea spirituală, migrația în masă a cetățenilor spre cele patru părți ale lumii. Acestea toate au fost provocate de nomenclatura kgb-istă și komsomolistă și ne marchează viața și astăzi.

 

Amintirile legat de acele vremuri sunt triste și se pare că lumea vrea să le uite. Nu se poate, însă, pentru că unii vor să le întoarcă pe dos învățăturile și e bine să punem lucrurile la punct. Iar pentru asta e musai să facem un recurs sumar la memorie și să vedem cine au fost protagoniștii anilor 90, să ne amintim cine sunt cei care au furat în anii 90 visteria republicii și viitorul nostru.

 

Nu e dificil să recunoaștem personajele căci, din păcate, sunt prezente și astăzi în spațiul public. Așa dar, Lucinschi era președinte și este individual implicat în furtul miliardului. Sturza Ion a fost vice, apoi prim-ministru, cel care s-a scutit pe sine însuși cu o jumătate de million de dolari datorii la stat. Filat fura la privatizare, apoi miliardul, Țopii, ajutați de finul Năstase, furau Air Moldova și ulterior, de asemenea, miliardul de la BEM, Platon, unul din participanții la furtul miliardului și unul din finanțatorii blocului ACUM, era plasat consilier în cancelaria lui Sangheli…

 

Lucinschi, Sturza și Filat ne-au lipsit în anii 90 și de Moldova-Gaz, cedând valoroasa întreprindere cu titlu de acoperire a datoriilor care nu existau către Gazprom, asta însemnând nu un MILIARD, ci CÂTEVA MILIARDE!

 

Astăzi am trăit să o vedem și pe asta: Maia, pupila lui Filat și Lucinschi, dar și Năstase, pupilul Țopilor, înfierează anii 90. Adevărat zice înțelepciunea pupulară când afirmă că ”hoții strigă hoții”!

Comentarii