Acţiunea 2012:"reacţiile publice vor fi ferme si imediate în cazul in care viitorul ales în aprilie 2009 și identitatea națională vor fi periclitate"

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Platforma Civică Acțiunea 2012 își exprimă îngrijorarea asupra crizei politice de la Chișinău și mai ales asupra pericolului revenirii comuniștilor la guvernarea Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de coaliţia unionistă.

De asemenea, simpantizanții, voluntariii și organizațiile din cadrul Acțiunii 2012 atenționează actuala guvernare, dar și forțele proruse și comuniste de la Chişinău că reacţiile publice vor fi ferme si imediate în cazul in care viitorul ales în aprilie 2009 și identitatea națională vor fi periclitate.

În comunicatul citat, Platforma Civică Acțiunea 2012 amintește și de solicitările exprimate de miile de participanți de la Marșul Unirii din 16 septembrie 2012,  care trebuiau îndeplinite până la sfârșitul anului 2012 și care vizau aflarea modalităţii de rezolvare a conflictului transnistrean, precum și scoaterea PCRM în afara legii.

Atât solicitările societății civile legitime din Republica Moldova, cât și angajamentul de integrare europeană a Republicii Moldova asumat în aprilie 2009 sunt neglijate de către actuala guvernare, preocupată numai de luptele interne, fapt care generează iminentul pericol al revenirii comuniştilor la putere. O eventuală guvernare comunistă va relua politica îndreptată împotriva tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, doar pentru a deturna cursul european al Chișinăului şi pentru a-l alătura unor proiecte geopolitice falimentare.

Astfel, Acţiunea 2012 solicită menținerea parcursului democratic pro-european al Republicii Moldova cu orice preț și evitarea oricărei abateri de la această direcție. Revenirea comuniștilor la putere sau a oricăror altor forțe afiliate acestora va imprima Republicii Moldova o direcție greșită, una total opusă viziunilor și dorințelor majorității cetățenilor acestui stat, care au optat pentru un viitor european, alături de Patria Mamă – România, se mai arată în comunicatul de presă.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole