À quoi bon?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

2 știri:

  1. Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, preconizată pentru luni, a fost amânată. O decizie în acest sens a fost luată de preşedintele ţării, Nicolae Timofti.
  2. Astăzi către instituțiile de presă, din partea unor persoane anonime, autointitulate „procurori pentru adevăr”, au fost distribuite înregistrări audio cu convorbiri interceptate. Autorii pretind că în secvențele audio apar vocile șefului FISCULUI, Nicolae Vicol, premierului Vlad Filat, ministrului Dorin Recean, Iurie Ciocan, Valeriu Streleț, Vasile Gudima, Andrian Gavriliță, etc.

De fapt, știm cu toții, că ședințele CSS se termină cu nimic. Să ne amintim de cea de anul trecut cu securitatea sistemului bancar. Prin urmare, n-are nici o importanță că ele au loc sau nu.

De fapt, știm cu toții, că, convorbirile telefonice se interceptează. O zic chiar deputații – de parcă ar fi un lucru normal într-un stat de drept.

De fapt, știm cu toții, că procurorii din RM sunt „procurori pentru adevăr”. Să ne amintim de toate cazurile din 2009 încoace duse până la capăt, dar și de ultimul caz cu procurorul general.

Ceea ce nu știam este că cineva poate intercepta convorbirile primului ministru.

Și să facă apoi scurgere anonimă.

Și dacă era război?!

Întrebările mele sunt simple:

  • Cine a sancționat aceste interceptări?
  • Și dacă n-a sancționat, înseamnă că sunt ilegale?
  • Dacă se interceptează ilegal convorbirile prim-ministrului, președintelui, spicherului, atunci ne mai putem oare considera stat?
  • Cine răspunde de securitatea statului RM?
  • La ce ne mai trebuie să întreținem un SIS, o PG?

La ce ne mai trebuie un Președinte, care nu convoacă CSS, ca să răspundă la toate aceste întrebări?

Comentarii