A fost și PCRM partid

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Până mai ieri PCRM era un partid mare, cu lider incontestabil, ideologi și oameni în teritoriu care-l ascultau pe Voronin ca pe Dumnezeu. Acum acest partid a rămas doar cu numele și multe ”victime” colaterale. S-au împărțit în tabere și se ”împușcă” între ei, fiecare având interesul lui.

Primele semnale ale conflictului din PCRM au apărut la marșul toboșarilor, când Tkaciuk și Voronin anunțau o Revoluție cu R-ul întors. După cum am scris în acea perioadă, Voronin a fost împotriva acestor revoluții de catifea, chiar dacă la TV spunea că vor izbucni într-o zi. Liderul PCRM a dat indicații în teritoriu să se răspundă la comanda ”drept” doar când vor auzi aceasta de la el, nu de la Tkaciuk.

Iată că peste câteva luni Mark a fost legat de mâini și picioare. Nu i s-a mai permis să-și facă de cap cum dorește și să organizeze tabere în interiorul partidului. Cu toate acestea, comuniștii s-au aliniat în două coloane și au început să arunce cu săgeți între ei.

Săgeata văzută de toți a fost cererea lui Mark de a părăsi Parlamentul, care a dat pe față toate problemele din PCRM. Ulterior, același ideolog comunist a susținut o conferință de presă la o agenție în domeniu, unde a anunțat că a depus o informare la Partid despre motivele plecării sale, iar Voronin ar fi spus minciuni când a zis la TV că Tkaciuk probabil este obosit și pleacă să se odihnească.

Alungarea lui Tkaciuk & CO din rândul celor care conduc toată gruparea comunistă este punctul culminant al conflictului aprins între Voronin și grupul ”insurgenților”.

Unele surse media încearcă să ne spună că de fapt Voronin este o persoană orgolioasă, iar din acest motiv cei mai tinerei vor să se afirme și să urce pe treptele carierei, ceea ce nu-i posibil acum, avându-l pe Voronin în PCRM și la conducere. Aceleași surse spun că se fac presiuni asupra lui Voronin pentru ca acesta să renunțe la funcția sa și să lase pe alții în fruntea Partidului de stânga, care a monopolizat această aripă timp de vreo 16 ani.

În aceeași ordine, se informează deja că mărul discordiei a fost lista candidaților la următoarea electorală și sume enorme de bani. ABC News a scris că pe liste ar putea apărea și Platon, considerat aici în Moldova un raider, care nu este încă pe placul lui Voronin.

Interesante momente se petrec acum în politică și în fostul partid, numit PCRM. Vedem ce urmează după aceasta. La sigur se va rupe câte o literă și fiecare o vor apuca în toate cele patru direcții geografice…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii