A Fi sau A Nu Fi pentru Sir Vlad Plahotniuc?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În preajma Zilei Internaționale a Ocrotirii Copiilor, Sir Vlad Plahotniuc a revenit la Chișinău.

Însoțit de Candu și Filip.

Treimea din PDM.

Cîtă vreme a lipsit (a se citi: 2 luni) oponenții politici l-au paralizat, l-au tămîiat, l-au îngropat și cruce la cap i-au pus.

Bucuria de hienă le furase pînă și gramul de minte rămas.

Că de Inimă ce să mai vorbim?

Ia-o de unde nu-i.

Acum 3 zile unii deputați din ACUM  ziceau că a plecat, cu bagaje cu tot, pe Insulele Belize, în Oceanul Pacific.

Și tot ei continuau: În Europa îl papă. În America Latină nu-i în siguranță, au extrădat-o și pe amanta lui Băsescu de acolo. În Asia nu-i clar deloc. A fost extrădat de acolo Radu Mazăre. În Rusia n-are cum. Acolo Karamalak, prietenul lui Lucinski, Urechean, Filat și Năstase, îl înghite. În România de pleacă ar putea să se întîlnească rapid cu nea Liviu la Rahova.

Și tot ei continuau: Deși el ar vrea ACUM să rămînă în Elveția, ar putea pînă la urmă rămîne numai în Dubay. Plahotniuc e prins în capcană: Poroșenko, prietenul lui, a picat, are dosare penale, PSD-ul, frate cu PDM-ul, are probleme majore, Moskova prin Karamalak îl vînează non-stop. UE nu-i prea este aliat… Doar America încă-i rămîne parțial aliat teoretic… Practic e încolțit din toate părțile. Noi credem că situație mai neghioabă n-a avut Plahotniuc. De fapt, de ce să nu spunem că el a fost răpit de FSB, cu sprijinul lui Karamalak și Năstase?

—Ei ba nu, zic eu. De cînd a intrat în Politică numai răpiri și lațuri din astea a avut. Cu toate astea, Plahotniuc are o șansă uriașă, numai de n-o va rata.  El poate deveni în 2020 președintele Republicii, dacă:

  1. Va cere insistent Rusiei extrădarea criminalului Karamalak, care ține în șantaj tot mediul serios de afaceri moldovenesc, dar are la degetul mic și  procurorii + avocățeii Moldovei. Numai apărătorul de Ivan Dakov cît face!
  2. Va cere insistent Germaniei extrădarea criminalilor Țopi, care lucrînd mînă în mînă cu FSB-ul rusesc, urmăresc deturnarea cursului european, dar și cel de suveranitate, al Moldovei.
  3. Poporul vrea să mai cadă niște (multe!) capete, gen Șor, LuLeancă, poate și cîțiva socialiști cu datorii de milioane la BEM, poate și destui democrați. O Vorbă rusească, știută și de Dodon, și de Greceannaia, spune așa: Bate-i pe ai tăi ca să se teamă și străinii!
  4. Între cazul Platon și Tranga n-au mai fost supuși arestării decît niște învățători și avocați.
  5. Poporul zice că arestările dacă nu sunt urmate și de confiscarea averilor obținute ilicit, atunci degeaba sunt.
  6. Plahotniuc a început-o bine cu Filat & Co, zice poporul, nu eu, dar nu mai respectă demult ritmul consecvenței în domeniu și se pare că îi este frică să înainteze mai în adîncul Corupției. În această situație, ar trebui urgent să se debaraseze de corupții de la Guvernare și din PDM.
  7. Primul dintre cei de care ar trebui să scape Plahotniuc este Gaburici, cel care n-a adus nici un gram de plusvaloare partidului, iar ca dînsul mai sunt și alții în PDM.

Poporul a trasat în 7 puncte o posibilitate reală pentru Plahotniuc de a se menține în continuare la Putere și de a devenit șeful statului la anul viitor.

Va asculta, oare, sir Vlad Plahotniuc de sfatul poporului său?

Știe el, oare, că în aceasta constă și aflarea răspunsului la hamletiana întrebare: A Fi sau A Nu Fi?

Inclusiv în Politica tot mai tulbure dintre Nistru și Prut!

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole