7 aprilie – reflecții

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că au trecut deja 5 ani de la evenimentele tragice din 7 aprilie 2009.

Atunci tinerii au ieșit în semn de protest față de rezultatele scrutinului parlamentar.

Aceste acțiuni pașnice de protest, prin infiltrarea în mase a unor provocatori, au generat în revolte sîngeroase.

Au fost maltratați și au trecut prin ,,coridoarele morții,, sute de concetățeni de-ai noștri.

Au fost devastate clădirile Parlamentului și Preșidenției RM.

 Peste  ani de zile, Organele de drept nu au dus ,,Dosarul 7 aprilie,, la bun sfîrșit.

Pînă astăzi cetățenii RM nu au un răspuns clar la următoarele întrebări:

  • Cine au fost organizatorii evenimentelor din 7 aprilie?
  • Cine a infiltrat provocatorii între masele de protestatari pașnici?
  • De ce nu au fost atrași la răspundere persoanele vinovate?
  • De ce informațiile de care dispunea atunci Serviciul de Informații și Securitate au dispărut?

Aripa tînără a Partidului Popular din Republica Moldova, a organizat un miting în Scuarul Europei pe data de 6 aprilie 2014, în semn de protest față indiferența și toleranța Organelor de resort și a clasei politice de a investiga acele evenimente, și a scoate la iveală ,,TAINA,, care  o ascunde data 7 aprilie 2009.

Cu durere și emoții îmi amintesc și eu acele zile. Seara pe 6 aprilie am ieșit cu lumînări la Monumentul lui Ștefan cel Mare, iar pe 7 aprilie am ieșit să protestez în Piața Marii Adunări Naționale. 

Eu, ca și majoritatea tinerilor din țară am așteptat o schimbare, am crezut că partidele democratice pot aduce bunăstarea și progresul statului nostru.

Cu părere de rău, acest lucru nu s-a întîmplat. Partidele actuale de la guvernare, așa zise DEMOCRATICE, au dat dovadă de incompetență totală, și cel mai important, au demonstrat complicitatea la acele tragice evenimente – prin faptul nedorinței de a le investiga, de a arăta lumii cine sunt organizatorii acelor devastări.

Din informațiile prezentate de Procuratura Generală, pe marginea Dosarului 7 aprilie pentru comiterea infracţiunilor de dezordini în masă şi jafuri au existat 8 condamnări a 13 persoane. Pentru infracţiunile săvîrşite de reprezentanţii autorităţilor publice au fost condamnaţi doar 2 poliţişti.

De aici rezultă şi întrebarea firească ,, doar atît? ,, ,,da’ restu’ ?,, Logic, nu pot fi doar atîţi.

Clar e şi faptul că autorităţile nu sunt cointeresate în elucidarea acelor evenimente. Dar dacă noi ne dorim aderarea la Uniunea Europeană, aceste evenimente nu pot fi ascunse pur şi simplu. Vrea sau nu actuala guvernare sau opoziţia parlamentară, trebuie odată şi odată să dea cărţile pe faţă.

 Nu este admisibil ca într-un stat  cu perspectivă europeană crime de aşa o anvergură să rămînă nedescoperite.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole