7 aprilie – 5 ani de incertitudine

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că au trecut aproape 5 ani de la evenimentele tragice din 7 aprilie, atunci cînd au fost devastate clădirile Parlamentului şi a Preşedinţiei.

Cu regret, pînă acum nimeni nu a fost tras la răspundere pentru organizarea acestora.

Atunci tinerii şi locuitorii Moldovei au ieşit în semn de protest faţă de rezultatele scrutinului parlamentar, care după părerea majorităţii fusese fraudat. ( eu sunt de aceeaşi părere ).

Fiind prezent în piaţă, am văzut cu ochiul liber că în masele de protestatari paşnici au fost ifiltraţi provocatori. Cine au fost ? Ai cui au fost ?

Acestea sunt întrebările care noi, cetăţenii, ni le punem încontinuu.

Conform  datelor oficiale, pentru comiterea infracţiunilor de dezordini în masă şi jafuri au existat 8 condamnări a 13 persoane. Pentru infracţiunile săvîrşite de reprezentanţii autorităţilor publice au fost condamnaţi doar 2 poliţişti.

De aici rezultă şi întrebarea firească ,, doar atît? ,, ,,da’ restu’ ?,,

Logic, nu pot fi doar atîţi.

Clar e şi faptul că autorităţile nu sunt cointeresate în elucidarea acelor evenimente. Dar dacă noi ne dorim aderearea la Uniunea Europeană, aceste evenimente nu pot fi ascunse pur şi simplu. Vrea sau nu actuala guvernare sau ,,apaziţia,, parlamentară, trebuie odată şi odată să dea cărţile pe faţă.

Nu este admisibil ca într-un stat  cu perspectivă europeană crime de aşa o anvergură să rămînă nedescoperite.

În opinia mea, 7 aprilie, va deveni un adevărat ,,tormoz,, în parcursul european al statului nostru.

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole