54% dintre americani îl văd pe Putin într-o lumină nefavorabilă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dupã cum a transmis agenţia de presã RIA Novosti, pentru prima datã, în ultimii 15 ani, mai mulți americani vãd Rusia ca o națiune neprietenoasã sau inamicã, decât ca un aliat sau un prieten al Statelor Unite.

Este pentru întâia oarã, de când președintele Vladimir Putin a preluat mandatul prezidenţial, iniţial în 2000, când o majoritate de americani au o opinie nefavorabilã lui, conform unui nou sondaj de opinie.

Sondajul a fost realizat de organizația Gallup, rezultatele sale fiind rodul intervievãrii a 1010 americani, prin telefon, în zilele de 15 şi 16 septembrie.

Spre deosebire de sondajul realizat în urmă cu trei luni, când 52% dintre americani considerau Rusia un prieten al SUA, acum mai au această convingere doar 44%.

Jumătate dintre cei intervievaţi afirmă că, pentru ei, Rusia este neprietenoasă sau duşman al Statelor Unite.

Acum, doar 19% dintre americani au o părere favorabilă despre Vladimir Putin. Iar 54% îl văd într-o lumină nefavorabilă.

Schimbarea opiniilor multor americani a survenit după evenimente recente, precum divergenţele dintre Kremlin şi Casa Albă privind acordarea de azil politic lui Edward Snowden şi modul în care au fost utilizate armele chimice în Siria.

Sondajul de la mijlocul lunii septembrie are o marjă de eroare de 4%.

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole