Dodon NU crede lacrimilor Maiei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iubesc toate partidele ajunse la Putere.

Mai mult chiar: pentru normele democratice promovate de ele, am ajuns să le și ador.

Partide pe care moldovenii le-au așteptat de la Ștefan cel Mare și Sfînt pînă la 8 iunie 2019.

Și ele au venit. Vedeți ce înseamnă un popor cu îndelungă răbdare???

Lucru necaracteristic însă pentru Troica rusoeuropeană nerăbdătoare de la cîrma Republicii, reajunsă, de fapt, o gubernie a Rusiei, care mai e și succesoare de drept a U.R.S.S-ului.

Această Troică ciudată, precum am mai spus, are de toate: tineri școliți pe la Moscova și Harvard, dar cînd e vorba să facă deosebire între un război civil și unul de ocupație aceștia aleg ceea ce place mai mult Moscovei și nu Harvardului. Are șovini, de la Șova, are multimilionari în dolari și euro, dar care, din groaznic patriotism, au revenit acasă ca pentru un salariu de doar 10 000 de lei să trudească pe brînci pentru „dezoligarhizarea” guberniei și reoligarhizarea acesteia prin oferirea semiMoldovei pe tavă gubernatorului Dodon, care, la rîndul lui, o va duce lui Kozak ca jertfă pentru Reînvierea din morți a Basarabiei!

Vedeți că Igor Kremlinovici nu degeaba pleacă lunar și se roagă la Muntele Athos?

S-a umplut pînă-n nas de Milă, Răbdare, Bunătate, Dragoste, Nerăzbunare, Smerenie și Compasiune pentru aproapele!

Și luînd sabia a început, în numele Preasfintei Rusiei, să taie toate capetele balaurilor ce nu sunt cu rușii!

Căsăpire în numele țarului din FSB!

Dumnezeu, în viziunea vizuinară a lui Igor Kremlinovici, este reîncarnat în Excelența Sa, Vladimir  Putin. Hristos este Dmitri Kozak. Maica Domnului este chiar Zina Greceanîi, el fiind numai kneazul Igor, deși uneori îi place să se creadă și Ștefan cel Mare junior, lovind cu o copie a sabiei voievodale, dăruite de turci, în tot ce înseamnă antiRusia, antiFSB, antiMoskova și antiKremlin!

Poporul său, așa-zis moldovenesc, îl adoră pentru aceste vitejii, zicîndu-i de la o vreme: Igor Dodon cel Viteaz!

Cui cere acesta capul azi–îl are a doua zi pe farfurie!

Este și Mare, și Cumplit, și Viteaz, și Înțelept, și Creștin, și Frumos!

Un Președinte-Minune!

Trebuie să recunoaștem că noi, moldovenii, chiar merităm un asemenea conducător.

Iar eu, fiindcă îi prezic un „falnic viitor”(citat eminescian) îi propun să susțină adoptarea de urgență a următoarei modificări la Constituție, fapt care ar putea să-l bage direct în istoria celor mai de seamă Purtători de Biruință ai Umanității.

Iată inițiativa legislativă:

Ținînd cont că în semiMoldova guvernele cad mai des decît pică nucile din copaci, ar fi bine ca omul nostru să știe cînd să plece din post, de bună voie, fără șantaj, fără compromat, fără presiuni și amenințări de la Președinte, Vice-premier, tot el șef la MAI nou-nouț, de la Prim-ministrul proaspăt instalat, de la consilierii și deputații săi.

Tovarășe Igor Kremlinovici!

În numele libertății, democrației și tuturor normelor de drept, general valabile și încă internaționale, Vă rog să includeți în Legea Fundamentală, terfelită de orice partid flămînd de Putere ca un șacal de căprioare, următorul articol:

Articol unic, de tip DodonToți șefii și subalternii lor, toți judecătorii, toți membrii de la toate Curțile, inclusiv de la Cea de Conturi și Cea Constituțională, toți membrii CCA, toți procurorii, toți directorii de spitale, grădinițe, școli și penitenciare, directorii de televiziuni, radiouri și companii publice, de oficii poștale, de grădini zoo și botanice și multe alte structuri finanțate din buget, să-și dea demisia obligatorie în ziua venirii la Putere a oricărei noi Alianțe, Coaliții, Societăți pe Interese Politico-financiare ori Altei strînsuri de partide. 

Inițiativa poate fi înaintată de Litvinenco, Slusari, Nantoi ori Ivan Ceban.

În aceștia am deplină încredere. Tuspatru sunt ca o mană cerească în mîna Moldovei.

Vă mai dau, prietenește, un sfat, pe care ai Dumneavoastră consilieri n-o să vi-l dea niciodată:

Încetați să mai faceți ceea ce au făcut toate guvernările de pînă acum, adică nu mai numiți membri în CCA pentru 4-5-6-7 ani, membri ai Curții de Conturi pentru 5-6-7-8 ani, procurori pentru 6-7-8-9-10 ani etc.etc.etc.

S-a demonstrat că partidele venind la Putere atîta nu trăiesc!

Toți să fie în pîine de la instalarea unei noi Guvernări și pînă la prăbușirea ei!

Altfel spus: La o nouă guvernare–o nouă subordonare de sus în jos, fără cîrtire!

Așa ar fi cinstit. Așa ar fi necriminalicește. Așa nimeni nu s-ar simți la serviciu și acasă cu revolverul ațintit la ceafă. Așa nimeni n-ar fi fugărit, ca o vacă la abator, de la serviciu!

Știm că Noua Alianță Kozak a fost felicitată cordial de Bolgari, Platon, Filat, Bolbocean, Cara, Grigorciuk, Petrenko și ceilalți din echipa de ȘOC.

Știm că unii dintre ei deja au revenit din detenție și așteaptă să fie numiți de Parlament ori Guvern ori Președinte în funcții de stat.

Dați-le, că aveți de unde! Sacul lui Moș Kozak e plin cu de toate!

Numai funcția de Procuror General nu o dați nimănui, nici unui european!

Țineți-v-o Dumneavoastră, Igor Kremlinovici! Vă va prinde bine foarte curînd!

Funcții să fie–fosile s-or găsi orișicînd. 

O, cîți pușcași, doldora de pulbere justițiară aveți în dotare!

Ascultați de ce zice iubitul de Kozak Năstase. Lăsați-o pe Maia în pace! Nu mai credeți lacrimilor și visurilor ei intergalactice.

Chiar dacă dascălul Dumitale, Vladimir Voronin, a zis că Igor Kremlinovici Dodon îi trădează pe toți și totdeauna, Dumneata nu uita și de altă frază, ajunsă bestseller, de-a aceluiaș tovarăș și înaintaș ideologic: Cînd e vorba să faci o treabă serioasă atunci o faci numai  și numai cu un Bărbat! 

Așa că beți ceai, tovarășe Gubernator, altfel spus: Președinte, gîdiliți căprioare, diorgăiți-vă cît mai mult posibil, numai nu ca Angela Merkel, ferească-vă Domnul și fiți Voievod curajos prorus și proeuropean, concomitent, pînă la capăt, ca un adevărat curcan național, vorba lui Renato Usatîi.

Fără teamă că Vlad Plahotniuc a plecat, dar umbra lui vă „urmărește încă”(citat eminescian).

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole