Singur în fața furtunii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dezbaterile din Parlamentul Republicii Moldova din ultima lună, disputele aprige din platourile emisiunilor și acuzațiile lansate prin intermediul conferințelor de presă au ținut pe jar societatea pînă la intervenția premierului.
Relațiile anormale dintre cei care se vor a fi promotorii social-democrației (Partidul Democrat) și a valorilor dreptei (Partidul Liberal) nu fac decît să ne confirme vechi mituri de pe-aceste meleaguri.
Nu mi-am imaginat niciodată că liberalii se pot schimba într-atît de mult și că pot face pact cu diavolul. Dar să începem cu începutul.

Pe-un picior de plai
Pe-o gură de rai

Ne amintim de faptul că a doua zi după alegerile din noiembrie 2010, Vlad Filat a anunțat că PCRM trebuie să fie, în continuare, în opoziție. El a cerut partidelor din coaliție reeditarea AIE. După negocieri în care liberalii își doreau un număr egal de ministere cu un rezultat de 3 ori mai slab decît PLDM iar PD bătuse balma cu Voronin, avînd și parafa rusească, părea că Republica Moldova va intra într-o perioada de haos, sub tutela Kremlinului. Atunci președintele PLDM și partidul în general au acceptat pretențiile de la cei cu care se negocia, cu toate că nu aveau nici un suport politic, deoarece prioritar era formarea unui Guvern liberal-democrat. Apăruse AIE 2.

Abia de-au trecut doi ani de la alegerile din 2009 și oamenii au uitat deja cine este Marian Lupu. PD-ul nu trecuse pragul electoral atunci. De fapt cîți din noi îi cunoaștem pe cei din PD? În afară de Lupu și Plahotniuc doi neo-comuniști, ne amintim de Oleg Serebrian care a fost scos din joc pentru a nu agita apele și Oazu Nantoi care a plecat din cauza mizeriilor din acest partid. În rest ? Restul sînt comuniști ordinari care nu au vrut să-l asculte pe Voronin și să stea în opoziție.

În PL lucrurile stau mai bine. Mult mai bine. continuare

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii