Unirea este? Defapt aceasta este o trădare a Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.


Separatism teritorial şi trădare de patrie – astfel cataloghează Mişcarea Naţională „Voievod” şi Mişcarea de Tineret „Urmaşii lui Ştefan” semnarea declaraţiilor simbolice de unire cu România de către mai multe localităţi din ţara noastră, notează NOI.md.

În cadrul unei conferinţe de presă, cele două organizaţii nonguvernamentale au condamnat acţiunile primarilor şi spun că au depus deja adresări către Ministerul Afacerilor Interne, către Serviciul de Informații și Securitate și către Procuratura Generală, prin care cer ca aceste instituţii să se expună referitor la legalitatea semnării acestor declaraţii.

Potrivit preşedintelui Federației „Voievod”, Nicolae Pascaru, semnarea acestor declaraţii nu înseamnă altceva decît trădare şi creează probleme în plus ţării noastre.

„Toți cetățenii au primit o palmă prin semnarea acestor declarații. În țara asta toți își fac de cap, nimeni nu respectă legea, nimeni nu știe ce înseamnă demnitate națională. Pentru noi este josnic să vedem cum primarul Iașilor sau niște senatori din București își bat Joc de Republica Moldova, implicîndu-se direct în destrămarea acestui stat. Acest concurs de declarații de unire este o problemă pentru societatea moldovenească. În loc să construim țara, noi ne jucăm”, a declarat Nicolae Pascaru.

Numărul localităților care au adoptat declarații antiunire, în creștere
Şi președintele Mişcării „Urmașii Lui Ștefan”, Dumitru Roibu, s-a arătat indignat de faptul că, pînă în prezent nici Ministerul Afacerilor Interne, nici Serviciul de Informații și Securitate și nici Procuratura Generală nu s-au autosesizat şi nu au întreprins nicio acţiune prin care să-i tragă la răspundere pe semnatarii acestor declaraţii.

„Noi chemăm societatea civilă și alte ONG-uri să se expună cu privire la acest fenomen periculos, să condamne o atare atitudine din partea funcționarilor publici, a funcționarilor aleși, indiferent din ce partid fac parte. Aceasta este o chestiune națională, iar semnarea acestor declarații nu este nimic altceva decît separatism teritorial. Din acest motiv, îndemnăm Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Informații și Securitate și Procuratura Generală să intervină și să tragă la răspundere persoanele care au acţionat ilegal în situația dată”, a menţionat Dumitru Roibu.

Amintim că, pînă la moment, peste 50 de primării din țară au semnat deja declarații prin care condamnă acțiunile unioniste în Republica Moldova. Potrivit şefului statului, numărul localităților care intenționează să adopte declarații în susținerea statalității Moldovei va ajunge la sute.noi.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole