Filat are conturi în bănci, dar nu are Patrie. Fragment din cartea „Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O analiză la rece a Congresului PLDM, desfășurat astăzi la Chișinău, denotă că delegaţii încă nu au depășit starea de euforie nefondată, că o duc într-o veselie şi un cântec până la obştescul sfârşit care-i aşteaptă la viitoarele alegeri parlamentare.

De fapt, Congresul nu s-a deosebit de un congres ordinar al Partidului Comunist al U.R.S.S.

În afară de aplauze și demagogie gen ”să credem și să muncim”,( Filat), să facem ireversibil parcursul european al R.Moldova nu am auzit nimic constructiv, demn de luat în seamă..

La congrese formațiunile politice serioase publică discursurile cu câteva zile înainte pentru ca ulterior să fie dezbătute. Aici a fost ca în timpurile de tristă pomină, inclusiv alegerea preşedintelui fiind făcută după metode staliniste.

Atât Filat, cât și Leancă au spus că discursurile lor vor fi publicate ulterior.

Deci, să mai așteptăm un congres la care să înțelegem unde ne aflăm și care sunt cauzele eșecurilor în menținerea stabilității social-politice din R.Moldova, liderii PLDM fiind principalii factori destructivi în această operă diabolică.

Concluzionăm că după ce a fost demis pentru corupție, defunctul prim ministru a început să se teamă și de umbra sa.

Are și de ce. Filat are reputația unui IL CAPO DI TUTTI CAPI sau REGELE CONTRABANDIȘTILOR.

El a tăiat ca în varză în eșalonul de conducerii și nu a dat un răspuns concret, de ce au plecat, care au fost cauzele.

Astfel, el a ajuns la cel de-al VI-lea congres cu un deficit cronic de personalității care ar fi concurat în mod democratic pentru postul de lider al PLDM.

Aceasta îi permite să facă orice dorește și să instaureze în PLDM o dictatură feroce.

La Congres nu a fost abordată problema descreșterii considerabile a partidului în sondaje, motivul fiind războiul nedeclarat al lui Filat împotriva partenerilor de coaliție, pe care a decimat-o după bunul său plac după cum este cazul scindării PL.

În calitatea sa de prim ministru, Filat a promovat și încurajat corupția. Nimeni dintre vorbitori nu s-a oprit asupra acestei rușini naționale, care își are originile la vârful PLDM.

În discursul la Congresul PLDM ex-preşedintele , Mihai Saakașvili a adus exemple concrete din care rezultă clar că Georgia a avansat în edificarea statalității datorită faptului că a contracarat corupția, criminalitatea.

”Noi nu avem conturi în băncile elvețiene, ci avem patrie”, a menționat ex-președintele georgian. Sala a aplaudat, dar nu a întrebat cum e la noi?

Pe fața lui Filat, cel care l-a invitat la congres, nu a tresărit nici un mușchi.

Ştiind că anume el e cu musca pe căciulă, nimeni nu a mai preluat subiectul corupţiei şi a conturilor lui peste hotare despre care s-a scris şi Filat nu a infirmat oficial.

PLDM supărat pe partenerii săi de coaliție, care au votat demisia guvernului, urma să declanșeze alegeri parlamentare anticipate. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Motivul nu rezidă în faptul că PLDM și liderul său, Vlad Filat, au pus interesul național mai presus de interesul de partid, ci fiindcă Bruxelles -ul i-a avertizat că, dacă pun sub semn de întrebare reuniunea de la Vilnius a Parteneriatului Estic, nu vor mai obține granturi și nu vor avea acces la creditele FMI.

Aceasta ar fi echivalat cu decesul pe vecie al acestor inşi cu veleităţi de politicieni.

Filat, Leancă şi Gherman – Snegur nu vor putea fi locomotivele formaţiunii în viitorul scrutin, fiindcă până atunci nu vor reuşi să efectueze reformele cerute de UE, deoarece funcţiile în guvernul Leancă sunt partajate politic. Orice încercare de schimbare a factorilor decizionali numiţi de partide cu persoane competente, dar neangajate politic este sortită eşecului.

Reforma procuraturii constituie un exemplu în acest sens.

Ghinzile de stejar au uitat, dar mai degrabă nu au citit ce le-a spus comisarul european pentru integrare, Stefan Fule.

El a subliniat importanţa dialogului cu toate formaţiunile politice, găsirea compromisului.

Absolut nicun vorbitor nu s-a referit la un larg consens, la rolul României în procesul de a integrare al R.M în UE.

În consecinţă, Filat a fost unicul candidat la funcţia de preşedinte al PLDM.

Aşadar, totul rămâne pe vechi şi PLDM va fi în cădere liberă vertiginoasă de acum înainte.

Iată opinia de pe Privesc EU a unei tinere pe nume Aliona despre această fraudă morală:

„Sunt sigură, toţi cunosc pentru ce a fost demis Filat din postul de prim ministru.. pentru acte de corupție: „Alooo, săfu, săfu..”DA???

Acest personaj s-a compromis, precum s-au compromis ei toți: PLDM, PD, PL…

Eu nu înțeleg ce minte trebuie sa ai, ca la alegerile următoare sa-i alegi tot pe ei… pentru ce, ca să trăiești la fel…în sărăcie, în mizerie si minciună???

Nu oameni buni, nu merge aşa!!! Toţi sunt nişte bandiţi, criminali, contrabandişti si mafioţi. Trebuie sa-i dam jos, sa-i schimbam cu alţii care poate într-adevăr ne oferă o șansă spre adevărata schimbare!!!”

No comment. Subscriem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole