50.000 de lei pentru dezinformarea electoratului găgăuz

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu este nevoie de explicații cu duiumul ca să înțelegem de ce politicienii moldoveni de credințe felurite, ajunși să manevreze cu opiniile publice, acordă o importanță deosebită relațiilor cu structurile bisericești. Până la urmă, să recunoaștem, pentru un politician cea mai bună promovare se face în fiecare dimineață de duminică, în fiecare localitate din țară, când majoritatea oamenilor din sate se strâng la Biserică să asculte predicile moralizatoare despre Dumnezeu relatate de preafericitele fețe bisericești. Pe alocuri, aceștea, mai trântesc și câte o analogie despre realitățile politice din capitală, despre situația geopolitică din lume și ce ne așteaptă dacă o să ne intregăm în UE sau în cealaltă uniune cu care nu avem hotar comun.

O vorbă mai veche spune că odată intrat în sânge un obicei, de el nu te mai dezbaieri. Pentru Igor Dodon îndobitocirea maselor și campaniile electorale create pe minciuni și marșuri populiste, alături de capurile ortodoxe moldovenești, este un lucru firesc și obișnuit. Chiar în ziua alegerilor pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, liderul talibanilor socialiști, a dat buzna la o Biserică din Congaz să participe la o slujbă, unde, cel mai probabil, a ținut un mini-discurs despre „cât de desfrânați sunt pro-europenii aceștea de la Chișinău, iar odată cu implimentarea prevederilor din Acordul de Asociere, în Moldova, vor da năvală toate hienele europene cu tradițiile lor imorale și batjocoritoare pentru Dumnezeul de toate zilele a moldovenilor, încât ar fi de dorit ca toți locuitorii din Congaz, după finisarea slujbei, să tragă o fugă până la secțiile de votare și să aplice ștampila votat în dreptul candidatei Irina Vlah”. Dumnealui, de asemenea, fiind copleșit de numeroase gânduri ortodoxe, a decis într-o clipă să o facă pe marele filantrop și a donat bisericii din Congaz 50.000 de lei.

O sumă nici mare, dar nici mică, iar dacă mai adaugi puțin de la unul, altul, pornești o campanie frumoasă și cu adevărat socială pentru inițierea renovării unei grădiniți sau școli din Congaz, pentru asfaltarea unei porțiuni de drum, renovarea unui centru medical, unei biblioteci ș.a.m.d. Dar Igor Dodon și apropiații săi socialiști habar nu au de inițiative de acest gen. Pentru ce, se întreabă, dacă se poate de turmentat mințile moldovenilor cu populisme geopolitice și cum decad moral oamenii din țările UE!

Echipa Dodon – Vlah pur și simplu și-a bătut joc de cetățenii R.Moldova din UTA Găgăuzia, spunându-le povești și balade despre un viitor luminos alături de F.Rusă și minciuni, râspândite prin lăcașurile sfinte, despre pericolul europenismului din urmă căruia poliția din autonomie beneficiază de echipament tehnic german; părinții își duc odraslele la cele peste 100 grădinițe reparate pe bani din România; Comratul dispune de o gară de autobuse renovată din bani americani și tot în capitala autonomiei a fost deschis cel mai mare parc industrial din țară, care o să genereze cu timpul peste 2, 5 mii locuri de muncă ș.a.m.d. Până când însă detaliile acestea pentru ortacii socialiști deloc nu contează, principal sunt cele 50 mii de lei pentru dezinformarea electoratului găgăuz.

sursa poză: https://www.facebook.com/bidonulcuurina/timeline

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Teodor Bucatari

Teodor Bucatari

Preocupat de tot ce îmi este şi pare a fi interesant. Detest oamenii falşi şi cred că până la urmă dreptatea va învinge. Sunt conştient de timpurile în care trăim şi nu cred în poveşti. Nu există o putere mai mare decât adevărul. Cu toate că în Moldo...

Ultimele articole