Show-ul demisiei…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De dimineaţă-mi veniseră gândul să scriu un articol “Exact o săptămână pân-la marea demisie”. Anunţul lui Leancă din timpul prânzului, mi-au dat peste cap planurile. La un moment dat, chiar îmi puneam întrebările:

Să avem un adevărat bărbat în politica asta mârşavă a noastră?
Să fie chiar “gestul secolului” în Republica Moldova?
Să fie măcar un politician sincer în PLDM?

Din păcate n-a fost să fie. N-au trecut decât 2 ore, pentru ca premierul să refuze demisia lui Leancă.

Ştiţi ce mi se pare cel mai tâmpit fapt – că aceştia n-ar fi discutat anterior hotărârea lui Leancă de a demisiona.

Acum câteva zile, Streleţ de la PLDM, sărea ca ars, la propunerea liberalilor de a decreta Crăciunul pe stil nou, zi liberă, invocând motivul că nu s-a discutat în alianţă, că s-a ieşit la microfon cu dorinţe de PR, etc.

Oare în cazul Leancă-Filat nu e chestiuţă de PR? Oare ultimul nu-l putea convinge pe primul, că nu şi-a finisat munca şi mai are mult de tras pentru a-şi realiza scopul? Oare nu s-a discutat în partid despre o aşa hotărâre importantă? Sau ş-aici Leancă este marginalizat, precum Sârbu în PCRM? Căci eu dac-aş fi în locul acestuia, aş înţelege că nu mi se respectă deciziile.

Dacă ultima afirmaţie are un gram de adevăr, atunci degrabă ministrul externelor va pleca şi din PLDM, nu doar din guvern.

Aşteptăm…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole