32.6 milioane lei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu, nu e vorba de vreo investiţie a guvernului în economia naţională, nici de cifra de afaceri a vreunei întreprinderi de stat. Aceasta este suma cheltuită (investită) de concurenţi în actuala campanie electorală (sursa).

De menţionat este că suma reprezintă datele oficiale prezentate de CEC, în care bineînţeles nu au fost incluse remunerările oamenilor mai mici sau mai mari care au făcut agitaţie electorală – organizatori şi participanţi la diverse „marşuri populare”, mitinguri, lipiri de afişe etc. Să presupunem că în total în campanie s-au investit doar 3 milioane de euro.

Să lăsăm la o parte gîndurile despre cît folos social ar putea aduce politicienii cu aceste sume de bani, fiindcă problemele mai importante sînt: cine şi cu ce scop cheltuie atîta amar de bani în fiecare campanie electorală?

Cine? Nu facem demagogie, să ne dăm cu părerea nu are rost, căci adevăraţii finanţatori sînt cunoscuţi de un cerc foarte restrîns de persoane. Ce putem face este să vedem care este scopul acestor cheltuieli.

Pînă şi DEX’ul ne spune că o investiţie are scopul obţinerii de profituri„, că doar nu credeţi că există oameni care ar scoate milioane din buzunar pentru campanie ca odată ajunşi la putere să „facă bine”, este limpede că aceste milioane (plus procente de ordinul sutelor) vor fi întoarse la loc. Pe seama cui? Da, pe seama ta şi a mea. Astfel iese că, vrînd-nevrînd, anume noi, simplii votanţi, intrăm în datorii cu fiecare campanie electorală scursă.

Moldova Vie

Comentarii