offline cu Eugen Tomac

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În seara aceasta împreună cu mai mulţi bloggeri am participat la o întîlnire cu Eugen Tomac, cosilierul preşedintelui suspendat din funcţie al României, Trăian Băsescu.

Am abordat mai multe subiecte, accent însă s-a pus pe cazul suspendării  lui Băsescu şi Referendumul care urmează să se desfăşoare acum duminică.

Eugen Tomac la o Întîlnire cu un grup de bloggeri din RM. Chişinău, 25.07.12, foto: G. Vieru

Tomac ne-a povestit în linii generale, pe alocuri în detalii  felul cum a fost suspendat din funcţie Preşedintele. Acesta din urmă fiind acuzat că a subminat democraţia, a lezat separarea puterilor şi independenţa justiţiei, şi a provocat crize în raporturile dintre preşedinţie şi autorităţile publice. Băsescu respinge acuzaţiile şi le califică nefondate, fapt constatat şi de Curtea Constituţională (CC).

Pentru aşi putea realiza scopul, acuzatorii lui Băsescu nu au ţinut cont de poziţia CC şi au continuat în nebunia lor. Planul lor de acţiuni era bine pus la punct pînă întratît că l-au demis şi pe Avocatul Poporului care, după suspendarea Preşedintelui ar fi trebuit să apere cauza acestuia la CC.

Tomac, are toată certitudinea că se vor comite fraude la acest Referendum şi aceasta deoarece buletinele de vot, spune el nu sînt însierate, nu este cunoscut şi înregistrat numărul ştampilelor de vot, plus urmează să fie deschise secţii de votare chiar şi pe plajă, hoteluri, restaurante, etc. Evident, în asemenea condiţii este puţin probabil desfăşurarea transparentă a plebiscitului. Totodată, regulile de desfăşurare a Referendumului se schimbă din mers, ceea ce stîrneşte nedumeriri.

Consilierul prezidenţial îndeamnă alegătorii să NU participe la acest REFERENDUM NECONSTITUŢIONAL

P.S. Băsescu este Preşedintele meu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii