Ajunge! Halal de așa activitate…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Priveam zilele acestea știrile…Vă închipuiți la medicină concurează 6 tineri pe un loc…De ce sistemul în care specialiștii dau dovadă de lipsă de profesionism, pe an ce trece tot mai mult, are o cerere atăt de mare?!

Vorbeam ceva timp în urmă cu o prietenă, aceasta îmi povestea despre un caz de al ei. Medicul de familie a venit acasă…ea răcise, și normal ca a examinat-o, apoi i-a oferit o recetă cu o listă enormă de pastile. La întrebarea ei, care e diagnozul, medicul i-a răspuns simplu: ”o inflamație a glandelor” . Paradox, dar aceasta nu mai avea glande de mai mult de un an. În mîinele cui este sănătatea noastră?!

Lista de caze similare o pot continua pînă la infinit și sunt sigură că și voi știți asemenea cazuri, poate chiar și mai multe.

Întrebarea doar e: ”De ce noi acceptăm așa societate?”. Oare ne place nouă să trăim așa?!

Mereu suntem în căutarea lucrurilor noi…Noi politici, noi proiecte de legi, noi sisteme, dar de ce nu perfectăm ceea ce este?! Recent, la un offline cu Președintele Parlamentului, vorbiam despre munca asiduă care o fac deputații în Parlament. Moldova, o țară așa de mică cu atîtea proiecte noi de lege și majoritatea aiurea.

Avem o Constituție… una scrisă, rigidă, una cu mult mai bună decît în unele țări bine dezvoltate. Avem legi, coduri la fel bune. Păcat că ele nu funcționează.., dar problema nu e în lege, problema e în mentalitatea noastră.

Legile noi, nu sunt mai bune, iar Parlamentul RM doar imitează o activitatea asiduă…e ușor a tăia și a scri din nou, dar cine va analiza și va încerca să găsească care e problema reală?!

Dragi parlamentari, funcția dvs. nu constituie doar în proiecte noi de lege. Sunteți demnitari și responsabili direct în fața cetățenilor de faptul cum ei trăiesc.

Știu…știu, ”Guvernul”, care nu se isprăvește, dar nu trebuie de uitat că sunteți aleșii poporului și aveți obligațiuni, toți împreună sunteți responsabili.

Cum rămîne cu societatea?! Oare poartă și cetățenii vre-o vină?! În scietatea noastră persistă două noțiuni interesante: ”a trăi conform legii” și ”a trăi după soveste”. Cum înțelegem noi, a trăi conform legii înseamnă a trăi fără urmărire penală, iar conform sovestei- a fi om. Interesant, nu?

Spuneam colegilor mei cu doi ani în urmă, noi toți suntem în primul rînd oameni, apoi specialiști, apoi…nu mai contează…culoare, partid, orientare politică etc.. Astfel, am reușit într-o comunitate de mai mult de 100 tineri din diferite partide să-i unesc și să lucrez cu aceștia la cel mai înalt nivel. De acest principiu mă țin și azi.

Păcat, că în instituțiile de stat nu se activează după acelaș principiu…Ar fi mult mai eficient…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii