25 martie, 2018- Marșul Unirii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dragi prieteni, colegi și simpatizanți ai Asociației Culturale Pro – Basarabia și Bucovina ,, Mihai Eminescu ” de la Chișinău, Vă îndemn și pe această cale, ca Duminică, 25 martie, la ora 12:00 să ne întîlnim luminați de cele mai frumoase gînduri și împătimiți de dragostea pentru Neam și Țară în Piața Marii Adunări Naționale, unde va avea loc Marea manifestație a Mișcării unioniste din Basarabia. Noi am fost prezenți de la începutul Mișcării de renaștere națională în satele și orașele noastre, în școli și licee, în căminele culturale, peste tot unde se cerea Adevărul. În toți acești ani, noi am trăit cu tot sufletul nostru, și jertfa noastră, frumosul vis de revenire acasă, frumosul vis de întoarcere la Patria mamă-Romania. Dacă astăzi în Basarabia se respiră românește, aceasta se datorează și muncii noastre.

Frumoasa zi de Duminică – 25 martie va da start Marșului Unirii peste satele și orașele basarabene, va intra în casele și curțile țăranilor noștri, ne va întări în credința revenirii mult așteptate acasă.

Suntem în Anul Centenarului Unirii, în anul în care visul se dorește realitate, e timpul faptelor nu al vorbelor.

Veniți duminică sa fim toți împreună.

” Veniți, Veniți la Meka noastră,

Veniți la Monumentul lui Ștefan “

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Dumitru Osipov

Dumitru Osipov

Născut în 1954, s.Boghenii Vechi, raionul Ungheni. Studii: Universitatea Tehnică din Moldova (1977). În perioada 1977-1980, am făcut doctorantura la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Fizică aplicată în laboratorul academicianului Mircea...

Ultimele articole