2016 – anul demascărilor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

2016 a fost un an greu, dar și bun, din multe puncte de vedere. În acest an, multe măști purtate de unii actori politici, au fost date jos. De exemplu, datorită faptului că Ana Ursachi a înregistrat discuția cu Renato Usatâi, am aflat cât costă un abonament lunar pentru a fi arătat pozitiv la ProTV, JurnalTV, dar și altă presă „independentă”. Deci dacă aveți de gând să vă lansați în politică, sau pur și simplu vreți să deveniți cunoscuți, cu „doar” 8000 de euro lunar veți fi vedetă la ProTV. Dar dacă tindeți la titlul de „lider național”, va trebui să scoateți din buzunar 70 000 de euro pentru Jurnal TV. Dacă nu aveți acești bani, pur și simplu faceți un video clip în care să apăreți cu ciorapii rupți, sau lenjeria ruptă, succes garantat de Toly Druga.🙂

Tot în 2016 am aflat cine și de ce a finanțat protestele „populare”, am aflat de ce Maia Sandu și Andrei Năstase au cerut alegerea președintelui prin vot direct, sănătate lui Dodon, dar și de ce mulți exponenți ai „societății civile” deplâng arestarea lui Filat. Să fim sinceri, cu banii de la BEM îți permiți să ai o poziție civică adecvtă și de neclintit.

2016 a fost anul în care mulți moldoveni s-au îmbogățit suficient de mult pentru a-și face partid. Maia Sandu este cel mai grăitor exemplu. Tot pe aici este și Andrei Năstase. Însă am văzut și ce se întâmplă cu un partid care a rămas fără finanțare din partea „statului”. Ori odată cu arestarea lui Filat și lichidarea BEM, a dispărut și PLDM. Nu au dispărut însă și alți finanțatori ai stejarului politic, care rapid s-au orientat spre PAS-ul Maiei Sandu, sănătate familiei Lucinschi și oracolului de pe facebook, Ion Sturza.

În 2016 am înțeles cu toții că reformele sunt posibile și în Republica Moldova, voință politică să fie. În premieră pentru noi, am asistat la arestarea a zeci de judecători, vameși, procurori, polițiști și alții care au creat și menținut sistemul corupt. Dar am văzut și reacțiile sistemului la implimentarea reformelor. Și în acest caz măștile au fost date jos. Judecători cu zeci de mașini nedeclarate, apartamente și case prin Chișinău și suburbiile lui, precum Domnica Manole, au devenit pentru unele televiziuni și jurnaliști „independenți”, eroi și exemple de rezistență în lupta cu sistemul. Foștii procurori ce au devenit între timp milionari, precum Ivan Diacov sau Mihail Gofman, cu ajutorul Nataliei Morari, formatori de opinie și desigur eroi. Pesemne că, nu mereu contează sursa banilor.

Cel care este acuzat de închiderea cazinourilor, de arestarea judecătorilor corupți și de cutremurile din ultimul timp, Vlad Plahotniuc, a devenit președintele PDM. La Congresul VIII al formațiunii, Plahotniuc a promis reformarea clasei politice și implimentarea unui plan de țară. Până în 2018, Plahotniuc își propune ca fiecare moldovean să poată spune că aici, acasă, în Moldova, se poate de trăit bine, se poate de întemeiat o familie, fără grija zilei de mâine. Acest lucru va fi posibil, mai ales dacă tinerele familii vor fi ajutate de către stat să-și cumpere mai ușor o casă. Proiectul deja este, așteptăm să fie și implementat.

Ore numărate ne despart de anul 2017. Iar eu, ca și toți voi, sper și cred că acest an va fi unul mai bun. Sper că și noi vom deveni mai buni, mai amabili și indiferent de opțiunile noastre politice sau religioase, să lăsăm mereu loc, cel puțin de „bună ziua”. Pentru că în pofida la toate, oameni trebuie să fim și să rămânem. Cam asta-i. Sărbători fericite tuturor!

p.s.
numai rușii nu au reușit să-l demascheze pe Carla’s Dreams, iar noi ne bucurăm în ciuda lor😛

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole