13 Mituri vs Realități despre migrarea cetățenilor Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Poșetă. Aeroport. Bologna.

Atunci când s-a născut omul cu numărul șapte miliarde, BBC împreuncă cu UNFPA au făcut un studiu despre evoluția numărului populației în țările de pe întreg globul. În acest top Moldova a fost catalogată ca țara care își pierde cel mai mult din populație în fiece zi.

Zilnic, Moldova pierde 106 oameni, în medie, în fiecare oră pleacă în altă țară 4 moldoveni. La moment, mai mult de 700.000 de cetățeni ai Republicii Moldova sunt în afara graniței.

Dar totuși, ce se spune cel mai mult despre migrația din Moldova. Mai jos vă prezentăm 13 afirmații, pe care vă invit să le discutăm.

1. Economia Republicii Moldova se ține pe banii trimiși acasă de rudele din Italia, Spania, Portugalia sau Rusia.

2. Fiecare moldovean are de gând să plece de îndată ce i se va ivi posibilitatea. Emigrare în Canada. Lucru ilegal în Moscova. Work & Travel în SUA.

3. Toți oamenii capabili din Moldova pleacă, astfel țara investește în oameni, care apoi întorc investiția altor țări.

4. Majoritatea problemelor din Moldova au la rădăcină migrația: numărul mare al divorțurilor, corupția în universități, prețurile exagerate ale imobilelor, violența între minori.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii