1000 de primari din Republica Moldova şi România se vor întâlni la Bucureşti

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aproape 1000 de primari din Republica Moldova şi România se vor întâlni la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Evenimentul este organizat de Grupul Interparlamentar „Prietenii Unirii”, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. El va avea loc duminică, ora 10:00, în Sala „C. A. Rosetti” (intrarea A 3, S 2, dintre Parcul Izvor).

Organizatorii şi-au propus să adune reprezentanţii locali de pe cele două maluri de Prut cu scopul expres de a strânge relaţiile instituţionale şi a creea premizele legale pentru ca statul român să poată asigura finanţări pentru localităţile din Republica Moldova.

Astfel, legislaţia din România prevede că în cazul unor localităţi înfrăţite autorităţile locale pot aloca fonduri pentru finanţarea de obiective din cele partenere.

Cu această ocazie participanţii vor avea ocazia să îşi prezinte problemele şi să caute parteneri, să caute oraşe cu care să se înfrăţească.

Asupra primarilor din Republica Moldova s-au încercat presiuni pentru a nu participa la acest eveniment, însă ruptura între reprezentanţii locali şi autorităţile centrale ce au mafiotizat Republica Moldova este evidentă până şi prin refuzul de a asculta de cei care îşi aduc aminte de problemele lor doar în discursurile din campania electorală. Primarii din Republica Moldova nu îşi mai doresc minciuni ci investiţii, motiv pentru care cei mai aleşi dintre ei se află la Bucureşti în aceste zile.

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole