100 DE INDIVIZI AU OCUPAT CLADIREA GUVERNULUI. O SITUATIE SIMILARA ESTE SI IN PRIMARIILE CHISINAU, BALTI, ORHEI, CAHUL SI COMRAT

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aproape 100 de indivizi au intrat cu forta in cladirea Guvernului si au blocat sala de sedinte. Ei spun ca protesteaza in acest fel fiindca Guvernul nu a respectat o hotarare privind alocarea de terenuri pentru constructia caselor. O situatie similara a fost inregistrata si in principalele orase din tara, unde in cladirile primariilor Chisinau, Balti, Orhei, Cahul si Comrat au intrat cu forta grupuri mai mici de persoane. Politia deocamdata nu a intervenit, desi este la fata locului si urmareste actiunile protestatarilor. Ministerul de Interne nu a comentat situatia creata in tara. Pe de alta parte, seful Politiei a declarat ca se afla la o importanta actiune de transmitere a sute de masini politistilor din teritoriu. “Este important ca fiecare politist din tara sa aiba in fiecare dimineata cate o masina la prag ca sa poata interveni rapid si fulgerator in situatii grave si importante de spargere a himen(r)elor din padurea virgina a infractionalitatii moldovenesti. Este o actiune importanta din amplul program de reformare a politiei, reforma pe care trebuie sa o ducem pana la capatul-capatului. Si nu este vorba de pomeni electorale facute politiei, este o actiune bine gandita de reforma si doar calendaristic coincide cu perioada electorala. Referitor la proteste, tin sa va informez, ca politia tine situatia sub control”, a spus inaltul oficial de la politie. El a mai adaugat ca este foarte ocupat cu reforma si a inchis nu inainte de a ne informa ca servicul de presa ne va oferi detalii atunci cand va fi cazul si ca presa nu ar trebui sa provoace panica in societate.

Pe de alta parte, reprezentantii Guvernului si ai primariilor din tara spun ca este inadmisibil ceea ce se intampla si acuza politia ca nu-si indeplineste obligatiile de serviciu. Ei nu exclud ca activitatea Guvernului, dar si a primariilor vizate va fi paralizata in urmatoarea perioada, dar, totusi, spera ca politia ii va evacua pe protestatarii care au ocupat abuziv sediile principalelor institutii executive din tara.

!!! Acest articol este o metafora, produs al imaginatiei autorului.

*********************************************************

Sitirea adevarata (http://www.publika.md/tentativa-esuata-de-evacuare-a-refugiatilor-transnistreni-de-la-primarie-detalii_2148811.html) este ca de o saptamana primaria capitalei este blocata abuziv de mai multe persoane, iar politia nu a intervenit. Incercarea de sambata seara (8 octombrie) de a evacua protestatarii a esuat. Filmul evenimentelor de sambata seara a fost urmatorul: Dupa o saptamana in care protestatarii stau in sala de sedinte a primariei, fara ca politia sa intervina, desi procuratura a calificat acest caz drept act de huliganism si a intentat o cauza penala, Primaria s-a adresat in judecata. Instanta a dispus ca persoanele care au ocupat abuziv cladirea primariei trebuie sa o parseasca. Sambata, la orele 17.30 reprezentantul primariei Chisinau i-a informat pe protestatari ca trebuie sa paraseasca cladirea si a solicitat politiei sa intervina pentru a realiza in fapt decizia instantei. Ghinion insa! La orele 18.00 protestatarii expediaza in instanta (intersant, in week end, la aceasta ora, judecatoriile din tara sunt deschise?) un fel de recurs provizoriu. Recursul propriu-zis il vor prezenta luni dimineata, cand instanta isi va incepe activitatea. Politia a reactionat imediat si a informat presa ca sunt nevoiti sa respecte cadrul legal (sic!), chiar daca protestatarii au intrat cu forta in primarie acum sase zile, si s-a retras. Reprezentantul politiei a mai adaugat ca vor reveni dupa ce va fi o decizie finala a instantei.

***********************************************************

Pe toata perioada cat am scris acest text in cap imi topaia o rima idioata:

Ah ce tara minunata, cu politia cracanata!

Comentarii