10 zile până la #catastrofă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am urmărit intens campania electorală din România. L-am văzut pe Iohannis din momentul în care abia intenționa să candideze la funcția de președinte PNL, ca apoi să devină candidatul PNL, iar ulterior să devină candidatul ACL, unind totodată două partide, ulterior să fie al doilea după Ponta în primul tur al alegerilor ca până la urmă să devină Președintele României și cel mai popular politician european pe Facebook. Toate astea s-au întâmplat într-un singur an, într-un ritm incredibil!

S-a scris mult despre cum acest miracol a fost posibil. Vă recomand și un articol, pe care l-am citit cu plăcere, despre administratorul paginii de Facebook a lui Iohannis și despre cum s-a lucrat la pagină în ultimele luni înainte de turul 2 al alegerilor.

Ceva se încearcă și în Republica Moldova. Dumitru Ciorici, scrie într-un articol, despre cum trebuie de votat pe 30 noiembrie 2014. A punctat destul de reușit diferența dintre anul 2009 și 2014, doar că la plusuri a adăugat foarte multe tentative. Mai sunt și minusuri, ce deranjează mult alegătorul de rând. De asemenea, Dumitru nu aduce argumente pentru cine ar trebui de votat, deoarece PL, PLDM și PDM, în esență, sunt partide diferite și votul pentru unul din ele nu poate fi aleator.

O anumită mobilizare pe Facebook a început, printre cei care îndeamnă lumea să iasă la vot sunt Nata Albot, Vasile Botnaru și mulți alții – persoane cunoscute și…

Citiți articolul integral pe www.bologan.com, unde veți afla care ar putea fi cel mai bun scenariu pentru viitorul european al Republicii Moldova.

Comentarii