10 principii pentru formarea Guvernului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Foarte curând vor fi anunțate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova. La sigur s-au început unele discuții despre formarea noului Guvern, dar și a coaliției de guvernare. În Ucraina, aceste discuții au durat foarte mult, au fost foarte dificile, inclusiv cu efortul mediatorilor europeni și până la urmă s-a decis formarea unui guvern cu doar 15 ministere și 3 dintre miniștri – cetățeni străini.

Sper că în Moldova acest proces va dura mai puțin, deoarece trebuie să ne învățăm din experiența altora.

Propun 10 principii de formare a următorului Guvern:

  1. Să nu existe nicio Alianță, Coaliție și Doamne ferește vreun Acord sau Consiliu al Alianței.
  2. Președintele Timofti să propună Parlamentului nou-ales o candidatură a unui prim-ministru din partea PLDM, cel mai probabil tot Iurie Leancă.
  3. Iurie Leancă să fie responsabil față de Parlament, în primul rînd, dar și față de societatea civilă, pentru formarea unui cabinet de miniștri profesioniști, indiferent de culoarea politică.
  4. Niciun ministru să nu fie numit după algoritm. Niciun algoritm să nu fie aplicat în principiu.
  5. Să fie redus numărul de ministere, prin reducerea Ministerului Mediului, Ministerului Culturii și Ministerului Tineretului și Sportului, funcțiilor lor atribuindu-se altor ministere.

Citiți toate cele 10 principii, dar și despre rolul PL, pe www.bologan.com Merci!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii