1, 2, 3. Cine VREA la CCA?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine vrea la CCA nu are antecedente penale, a împlinit 25 de ani și încă nu este pensionat,  totodată, are studii superioare și experiență, de cel puțin 5 ani, în audiovizual ori manageriat, juridică sau finanțe.

Totu-i bine și frumos pâna aici și astăzi, chiar putem identifica vreo cîteva zeci de mii de moldoveni buni pentru a candida. Însă, tot astăzi, avem doar 3 locuri vacante.

Ce face CCA –ul, de fapt ?

Consiliul Coordonator al Audiovizualului Republicii Moldova  (CCA) este reprezentantul și garantul interesului public în domeniu, iar membrii lui veghează acest lucru;  important. Eliberarea licențelor pentru posturile TV și Radio, publicitatea, pluralismul politico-social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea,  precum şi alte valori şi drepturi  sunt pâinea de mâncat a membrilor CCA. Şi, deoarece, pîinea fără unt e pur şi simplu pîine, numirea în funcția publică de membru CCA o face Parlamentul RM, votînd sau nu candidații propuși de Comisia parlamentară de profil (cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media). Iată de ce a vrea la CCA e puțin, la CCA trebuie și să poți. („Cine poate oase roade cine nu, nici carne moale”, spune  o vorbă țărănească învechită ori actuală?). Lumea mai vorbește, precum, că membrii CCA ar fi corupți, dar asta e doar un zvon pentru a discuraja oamenii cinstiți și verticali să acceadă acolo. (:))

Ce noroc mare avem noi, consumatorii de programe: 3 locuri vacante la CO IPNA TRM, 3 locuri vacante la CCA RM, 3 partide la guvernare! Așa da, dar nu „dă Doamne” însă vreo oportunitate cu doar 2 locuri vacante ori cu unu, atunci e mult mai greu în ale norocului.

Totuși,  mult mai important este să creezi programe, nu doar să le consumi. Totuși, mult mai important este să generezi energie, nu doar s-o înghiți somatic. Totuși, mult mai important este „să fii în televizor”, prin implicare indirectă, decît să te uiți cuminte (ori disperat) la el.

Totuși, înainte de a putea trebuie să vrei: 1,2,3!

Cine vrea la CCA?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii