S-a vândut sau nu Unimedia?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ca să vă ajut să înțelegeți ce au făcut cei de la Unimedia, haideți să luăm cazul Publika. Nici astăzi nu avem confirmarea oficială că e televiziunea lui Plahotniuc, dar nimeni nici nu mai caută această confirmare, nu mai e nevoie.

În cazul Unimedia tranzacția s-a făcut la fel, o înțelegere prealabilă între acționari și Vlad Filat, pe care cei de la Unimedia nici măcar nu au negat-o și nici nu prea era bine, pentru că a fost implicată prea multă lume în negocieri, direct sau indirect, deci se putea să se dovedeasca prea ușor minciuna lor. De aceea, acționarii Unimedia s-au mulțumit doar să spună ca nu au vândut, lucru care poate să nu pară minciuna, câta vreme nu au făcut înca schimbările la Registrul Comerțului, au facut doar o înțelegere prealabilă cu Vlad Filat, care după alegeri urmează să le dea compania „curată” pe care să se facă vânzarea, dupa care Unimedia anunță că a găsit un mare investitor. Cred că va amintiti că au mai fost cazuri.

Acționarii unimedia sunt oameni tineri, care probabil vor dori să mai activeze pe această piață și au tot interesul să nu fie prinși cu minciuna. Eu nu înteleg de ce își j‎oaca ei toată imaginea în slujba unui infractor politic, unui om care nu s-a ferit și nu a avut scrupule să fure depozitele oamenilor din Banca de Economii și să le bage în firma lui (apropo, banii plătiți pentru Unimedia de unde sunt?), care o să-i tragă și pe ei în mlaștina în care se scaldă de atâta timp. Nu le port de grija, sunt băieți mari, dar nu-mi place că ne mint în față și dau comunicate seci, tocmai ca să poata ocoli partea sensibilă a lucrurilor. Da, ei nu au vandut încă oficial, dar au făcut cum s-a mai făcut în piața media, iar noua politică editorială a portalului Unimedia spune totul.‎

O sursă bine informată îmi spunea că Filat a luat Unimedia ca sa o foloseasca pentru a lovi „neasumat” în PL, PDM și Renato Usatîi. Posibil. Dar eu nu cred că orgoliosul Vlad Filat nu va dori să-și promoveze pe noul său portal de știri și vizitele pe care le face pe la întreprinderi, inaugurările electorale din bani publici și altele.

Portalul numărul 1 din Moldova a ajuns la cel care era cândva, demult, politicianul numărul 1. Rămane să vedem dacă Unimedia va ajunge unde e politicianul Vlad Filat.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii