Vlogerii de la Guvern

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Înainte de toate trebuie să lăudăm cele două persoane din Guvern care lucrează de mai bine de o lună, 7 zile pe săptămână, fără pauze, încercând să țină țara asta și situația sub control. Lauda e sănătoasă, dar nu e bună, pentru că pe cât ar vrea oamenii aceștia să facă bine, reușesc să nu comunice așa ceva, dar mai ales reușesc ca mesajul lor să nu ajungă la populație. Iar dacă ajunge, mesajul ajunge distorsionat, iar asta, din cauza lor. Din cauza primului ministru, din cauza ministrului sănătății care nu comunică cu presa sau din cauza consilierilor care au gândit tâmpenia asta.

Pe scurt, s-au trezit oamenii de la Guvern să nu mai cheme presa la declarații. Pentru că acest lucru aducea multă lume în același timp. Corect.
Dar ei au ajuns să filmeze cu niște camere de la privesc.eu, care îi dau doar pe platforma lor, privesc.eu – pe bani pentru presă, gratis pentru oameni.

Pe lângă asta, eu înțeleg că oamenii muncesc. Se vede. Prim ministrul pleacă târziu acasă, ministrul sănătății la fel. Dar noi nu vrem să vină să facă vloguri. Să ne spună povești. Pentru că aceste declarații sunt povești, sunt poezii. Nimic normal acolo.

Presa are întrebări, presa caută răspunsuri, presa vrea comentarii.

Altfel, atât timp cât aceste răspunsuri nu apar și atât timp cât aceste declarații nu ajung prin presă la oameni, teoria conspirației nu este. Nu a tradus nimeni știrea că în Anglia au dat foc la antenele 5G, pentru că împrăștie coronavirusul? Cum combați fake-news-urile dacă nu vii cu declarații în fața presei și dacă nu explici prin intermediul presei oamenilor.

Nimeni nu vine să caute ce a zis Chicu sau Dumbrăveanu. Oamenii stau pe net și iau ce informație citesc de acolo. Dacă presa nu le explică aceste informații, degeaba au avut vlog la 9 dimineața și la 5 dupa-amiaza, oamenii menționați mai devreme.

În schimb înțeleg acum de ce oamenii nu au voie cu telefoane sau cu internet în spitale. Pentru că apar știri de genul ăsta, imagini de genul ăsta. Iar asta nu trebuie să se afle. Că dacă nu se află de problemă în presă, atunci această problemă nu există. Coronavirusul nu există în Moldova.

Comentarii