Unimedia. STOP FALS!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Jurnalism sau pupincurism?
Această întrebarea mi-a venit în cap după ce am citit o știre scrisă pe portalul Unimedia a lui Vlad Filat pe care la procurat în decembrie 2014, suma tranzacției nu se conoaștem dar cu toții știm de unde provin banii.

Și chiar dacă jurnaliștii se plâng pe stat pentru problemele din sectorul mediac, problema reală e incompetența jurnaliștilor și în faptul că sunt niște jurnaliști  de buzunar.
Ieri pe portarul Unimedia.info a apărut o știre scrisă de Eugen Durbală care dă dovadă de incapacitatea acestuia de o investigație jurnalistică elimentară. Știrea este despre participarea lui Marian Lupu la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic. Scriind următoarele ” Fostul președinte al Partidului Democrat, Marian Lupu, se află la Bruxelles la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic. Interesant este, că deputatul PD, care nu ocupă nicio funcție executivă, a participat la ședința foto a liderilor europeni.


Chiar dacă la prima vedere pare a fi ok, manipularea aici o poate vedea oricine care se informează.
Interesant este faptul că acest pseodo-jurnalist nici nu a încercat să se informeze asupra motivului participării lui Marian Lupu la Bruxelles la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, lucru care-l putea afla accesând pagina de Facebook a dumnealui. Unde în data de 23 noiembrie a scris despre faptul că a fost invitat de către Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și premierul Estoniei şi preşedintele actual al Consiliului UE, Jüri Ratas, ca să participe la Summitul Parteneriatului Estic ca fiind copreședinte al AP EURONEST.

„Mass-media este cea mai puternică entitate pe pământ. Ea are puterea de a-l face vinovat pe cel nevinovat şi nevinovat pe cel vinovat, şi aceasta înseamnă putere. Deoarece, ea controlează mintea maselor.” (Malcolm X.)
De acest lucru se folosește și Unimedia.info, un portal de știri finanțat din miliardul furat, care încearcă să creeze imagini a unei lumi capturate de liderii politici din Moldova, chiar dacă lucrurile stau cu totul altfel.

Nu voi mai apela la ONG-urile Media din țară, deoarece ele fiind afiliate politic, nu vor veni cu critici în adresa unui portal de știri a aceluași șef. Dar cer ca Unimedia.info să vină cu dezmințiri și scuze în adresa lui Marian Lupu.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole