Se închide NIT și apare CANAL 3, administrat de Prime?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Voronin anunțase de mult timp în urmă că NIT o duce din ce în ce mai rău și este o povară pentru PCRM. Acum, Mark, capul relelor din partidul comunist, așa cum spune unele surse, anunță despre presupuse presiuni asupra NIT din partea conducerii țării, ce doresc lichidarea acestei instituții media. NIT în ultimii ani a fost cea mai mare și puternică mașinărie de panică și sursă de dezinformare mediatică la nivel național. Noile Idei Televizate, ca o așa zisă televiziune moldovenească, cu presupuse inclinații spre ”presă liberă” și ”bani proprii”, a uitat că folosește frecvența militară a Moldovei, ceea ce înseamnă o încălcare gravă, pentru care, desigur, nici până acum nu a fost nimeni pedepsit. Prin NIT a se înțelege conducerea PCRM și cei care apasă pe butoanele principale de la această tembeleziune.

În luna aprilie, Prime, un alt post la fel de spălător de cerebele, dar de data aceasta pe flancul drept-albastru închis, care fără sinchiseală și spre rușinea tuturor folosește culorile Drapelului nostru întru promovarea sa și a emisiunilor rusești, vor lansa CANAL 3. Un nou post generalist care, spre deosebire de JurnalTV (JTM astăzi face 2 anișori. Aici – Felicitările mele pentru că au ținut piept sărăciei și nu au vrut să se vândă rușilor în toamna anului trecut), se pare că va avea acoperire națională. Desigur prin eter.

CANAL3 va fi administrat de ICS MEDIAPRODUCTION SRL, Str. Banulescu-Bodoni 57/1. Adresa spune multe…

Nu mă lasă gândul de câteva zile dacă, această nouă țeavă cu numărul 3, va ocupa aceeași frecvență care acum este utilizată de NIT. Ar fi straniu, dar să lași un post al opoziției fără acoperire pe motiv că ilegal este utilizată frecvența militară națională, și să o dai altuia, care nu va transmite ”țiiiuuuu, aici Ministerul Apărării, e totul bine…! cum ați înțeles? țiuuuu…”, ci va transmite ”Zdesi CANAL3 – kino, novosti i zavlicenie”.

Este ceva revoltător și alarmant!

Totuși trăim într-o țară a minunilor. Știm cine a gestionat frecvențele pe vremea lui Gorincioi, știm cine gestionează acum pe vremea lui Pacaznoi, și se pare că știm cine are să le gestioneze pentru încă… mulți ani de acum înainte. Apropo, Gorincioi este la pensie, demult trebuia să plece de la CCA, însă și acum ”tarcește” acolo. Legea pentru el e hârtie de WC. ”Eu nu dețin informații precum că am atins vârsta de pensionare”, a spus bătrânul nomenclaturist, de parcă și-a pierdut buletinul de când avea 16 ani, sau a băut elixirul ”Tinerețe fără bătrânețe”. ”Mii de scuze pentru rusisme” – așa cum spunea un vechi vecin de la etajul 5 din căminul studențesc.

Unele Televiziuni se chinuie cu anii să obțină măcar o frecvență la nordul sau la sud țării, iar altele, prin așa zisele firme fantomă, care la începutul ședinței CCA cere frecvență, iar la sfârșit anunță că nu o mai vrea (aceasta desigur după ce obține toate voturile necesare), obțin frecvențe pentru cele mai îndepărtate cătune de la sud și pentru cele mai bogate localități de la nord! Oare unde-i dreptatea în țara aceasta? Pentru ce să blochezi alocarea frecvenței altui post cu intenții bune, și pentru ce să votezi pentru același canal Music Television (de fapt are altă denumire, pe care o găsiți în multeeee hotărâri a CCA), dacă ei peste 20 minute sau 3 zile renunță la acoperire prin eter? Mmmm, cred că miroase a bani grei în jurul autoadministrării audiovizualului! Sau greșesc cu ceva?

Doresc să atrag atenția că CCA acordă avize pozitive și frecvențe naționale posturilor străine, cu puține emisiuni în limba de stat, care încalcă mai multe norme, în defavoarea TV locale, fie ele generaliste ca JurnalTV, sau de știri, unica rămasă – PublikaTV.

Nu uitați, pe 7 aprilie PublikaTV face 2 ani!*

*ultimul rând din acest articol este doar o nota bene despre un eveniment ce va fi peste 1 lună.

www.gandrabur.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii