Schimbarea la faţă a… Jurnal TV-ului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am criticat în câteva rânduri postul Jurnal TV. Din mai multe considerente. În primul rând, pentru reportajele sale într-o singură direcţie (sunt sigur că o cunoaşteţi). În al doilea rând, pentru protejarea unor persoane obscure (alde Ţopa), dar şi alinierea sub un front comun cu opoziţia comunistă, într-un marş al libertăţii presei. Nu în utimul rând, pentru nenumăratele erori şi dezamăgitoarele proprii documentare. Mai multe găsiţi aici.

Dar niciodată n-am criticat Jurnal-ul pentru lipsa sa de românism şi viziune pro-europeană. Astăzi însă, sunt nevoit s-o fac. Sunt nevoit, deoarece de câteva zile, mă-nebuneşte cu publicitatea lui Dodon. Şi nu o simplă publicitate, ci una de manipulare a opiniei publice.

Mă refer la acel recensământ din 12-25 mai, unde potlogarul Dodon trânteşte aberaţii vizavi de naţionalitatea şi limba noastră. Mă refer la apelul aceluiaşi nemernic de a alege Uniunea Vamală în locul Uniunii Europene. Mă refer la solicitarea aceluiaşi ticălos de a sărbători 9 Mai ca Ziua Victoriei în loc de Ziua Europei.

Şi toate astea prezentate cu o mare doză de optimism pe Jurnal TV.

Acum nu pot decât să mă-ntreb:

– Şi-au schimbat strategia marii investitori ai Jurnal-ului?

– Să fie mâna lui Mocanu?

– Cum se simte marele român şi unionist Butnaru?

Apropo de ultimul, emisiunea căruia îmi provoacă plictiseală şi dezgust, va ieşi la rampă să declare că socialiştii aberează sau se va mulţumi, tacit, cu alinarea că nu-i decât o publicitate, care aduce noi fărâmituri în propriul buzunar.

Aşadar, stimaţi cititori, concluzia este că acest post tv a ajuns unul destul de comercial, unde banii prevalează asupra onestităţii, dreptăţii şi adevărului.

 

P.S. Încep să mă îngrijorez că degrabă îl vor declara pe Putin salvatorul naţiunii…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole