Renato Usatîi – #Balabol! Presa independentă pe aceiași cale! #StopFals

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Nu mai este o noutate pentru noi că fostul primar al Municipiului Bălți este un Balabol. Exemple în acest sens cred că sunt mii, însă eu vreau să mă refer la cea mai actuală minciună promovată intens de domnul în cauză și presa care se numește cea mai independentă și corectă.
Birourile Primăriei municipiului Bălți au fost percheziționate astăzi, 13 martie, de către angajații Procuraturii Anticorupție (PA), iar peste 20 de persoane au fost audiate într-un dosar deschis pentru abuz de serviciu comis în cadrul autorităților administrației publice locale. Potrivit procurorilor, factori de decizie din cadrul Primăriei ar fi trucat licitația privind achiziționarea tomberoanelor pentru deșeuri menajere, în plină criză de salubritate în oraș, acestea fiind, de fapt, donate de un agent economic. Agentul economic ar fi transferat și 600 de mii de lei pe contul companiei care a fost desemnată câștigătoare a tenderului, susțin procurorii anticorupție. (ZDG)
În acest caz, două persoane au statut de bănuit,iar unul din acești bănuiți este Igor Șeremet-fost viceprimar al orașului condus de Usatîi. Acesta și-a dat demisia în luna ianuarie, curent.
Dis-de-dimineață, tot facebook-ul a fost ,,umplut”, în sens direct cu tot felul de mesaje precum Igor Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore. Acest mesaj a fost promovat nu doar de Usatîi, dar și de presa BEM, sau cum se mai numesc ei, presa LIBERĂ, dar toate pe rând…

Usatîi a postat pe facebook un mesaj unde spune clar că Șeremet a fost reținut pentru 72 de ore.

Ar fi bine ca acesta să fie unicul să mesaj, însă n-a fost să fie. După câteva reacții din partea mai multor reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție și CNA, acesta a mai publicat un mesaj, care a atins apogeul manipulării de astăzi:
  

După acest mesaj, presa liberă și independentă a explodat și a început a manipula la greu… Pentru a nu scrie mult,  cel mai corect ar fi să arăt probe:

AGORA – cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova

UNIMEDIA – Portalul de știri nr. 1 din Moldova

JURNALTV – Ca să știi totul

INDEPENDENT – Spune lucrurilor pe nume


Lista poate continua cu alte surse, însă acest fapt ocupă prea mult loc… adevarul.ro  protv.md radiochisinau.md etc. Sensul acestor poze este simplu- MANIPULARE GROSOLANĂ! -De ce zic manipulare?! -Deoarece aceste știri cu reținerea lui Șeremet sunt FALSE.  Ca dovadă în acest sens, aduc la cunoștința măriilor voastre, mesajul din această seară a lui Igor Șeremet, unde una din fraze sună așa ,,Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsa!”

  După toate informațiile de mai sus nici nuștiu ce să mai spun, mai ales după manipularea de astăzi din partea presei libere și independente. Și totuși, nu-l cunosc pe Șaramet și nici n-am această dorință, însă în această seară, am să cad de acord cu unul din mesajele sale:  ,,Respect libertatea presei, însă, totuși, înainte ca astfel de informație sa fie plasata public, dar mai mult, deja și comentata prin presupuneri speculative, rog foarte mult ca sursele sa fie verificate din punct de vedere ai pertinentei acestora!”

   P.S. #Pace

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole