Propagandista ”trimisă de unde a venit”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dezinformarea este principala armă folosită în războiul hibrid. Și de data aceasta Moldova a făcut față unei asemenea tentative, care neapărat ține de Securitatea Statului. A rămas să fie doar o tentativă datorită Poliției de Frontieră, care i-au urat drum bun propagandistei rusești Daria Aslamova abia ce doamna a aterizat în aeroportul Chișinău.

Desigur, doamna nu a ezitat să acuze Poliția de Frontieră de comportament inuman, invocând că s-a prezentat ca fiind jurnalistă și a venit la invitația președintelui Dodon pentru a i se oferi un interview, dar în schimb ”au târât-o 5 polițiști de mâini și de picioare și au aruncat-o în avion ca pe un sac cu cartofi”. Însă serviciului de presă a Poliției de Frontieră anunță că Aslamova a tăinuit scopul adevărat al vizitei sale. A zburat din Rusia în Moldova prin București, avea alte documente, vorbea engleza și s-a prezentat ca turist. De ce? Dar acest fapt i-a scăpat din vedere ”președintelui tuturor moldovenilor” când s-a arătat foarte indignat pe facebook. Nu-i nimic d-le Dodon, aveți ocazia să dați interview-uri câte doriți la următoarea vizită în Rusia!

Sunt predispus să cred versiunea Poliției de Frontieră din simplu motiv că, doamna Aslamova și-a făcut deja renume reflectarea subiectelor de interes sporit, de la campanii electorale până la conflicte armate, într-o manieră pe cât se poate de comodă Rusiei. Ceea ce nu este altceva decât propagandă. Ca exemple: ”românii sunt națiunea lui Soros și a declarat că aceștia vor să înghită Moldova”. Sau denigrândul pe Macron ca fiind psihopat în timpul campaniei electorale din Franța, Aslamova mai scria că alegerile se petrec într-un mod teribil, că francezii ”nu merită democrația plătită cu milioane de vieți a soldaților sovietici”. Vă dați seama cât e de grav? În Kîrgîstan apropo, a fost primită cu pâine și  sare, după care kirghizii s-au trezit cu un articol în care se scria că în țara lor pregătesc teroriști pentru a lupta cu Rusia. Aslamova a fost și corespondent militar în mai multe puncte fierbinți precum Nagorno Karabah, Osetia, Abhazia ș.a. Se numără ca una din cea mai mare promotoare a separatismului pro-rus și fără dânsa nu s-a trecut nici anexarea Crimeei și Maidanul, pentru ce a fost și decorată!

Aslamova a fost criticată de multe ori de jurnaliști din diferite țări, în prezent are interdicție de intrare în Ucraina. Cu ce fel de articol ne-am fi trezit noi după vizita acestei doamne în Republica Moldova? – Mă bucur că n-o să aflu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii