Primăvara se numără paginile primăriilor pe Facebook

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În Moldova se întâmplă multe lucruri frumoase, dar despre ele nu se ştie. Oamenii de la sate ar spune că totul se întâmplă numai în Chișinău, iar ei nu știu ce să creadă, de unde să creadă și cum să creadă.

De aceea avem și diferențele din Barometrul de Opinie. De aceea puțini pot face diferența dintre Uniunea Europeană și alte uniuni despre care se mai vehiculează.

Vara trecută am încercat să călătoresc în mai multe locuri din Moldova. Despre unele locuri mi-a fost greu să găsesc informație. Despre ce este frumos pe acolo și unde pot vedea ceva interesant. Noroc că mai am prieteni care îmi pot da un sfat. Dar aș fi vrut să găsesc aceste informații mai ușor. De asemenea, la aproape orice incubator de proiecte sociale apare ideea de a se face o bază unică de călătorie prin Moldova, dar mereu apare problema: de unde luăm informația.

iSate și eRaioane

Tot etichetându-mă pe oriunde mă duc, m-am gândit că nu ar fi greu dacă Autoritățile Locale ar încerca să treacă pe Facebook. Și de ce Facebook și nu Odnoklassniki, pentru a se delimita spațiul de odihnă și spațiul unde ar putea locuitorii să găsească informație.

Astfel, dacă majoritatea primăriilor ar apărea pe Facebook și s-ar face un director al tuturor paginilor, ar fi mai ușor de găsit informație despre anumite localități, atât pentru mine, ca cetățean, pentru jurnaliști, pentru știri și investigații, cât şi pentru locuitorii acelei regiuni, pentru informații utilitare.

Ar fi un caz de win-win-win, cu resurse minime.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii