Plahotniuc a capturat Interpolul, sau de ce presa BEM tace?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL, cu sediul la Lyon, a analizat solicitarea Federației Ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc și, pe 8 decembrie, a constatat că aceasta este una motivată politic. Totodată, Secretariatul General al OIPC INTERPOL a cerut tuturor statelor-membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în Bazele de date naționale pe acest nume. OIPC și-a motivat decizia prin faptul că Organizația nu poate să intervină în dispute de natură politică între două state-membre.

Surpinzător sau nu, este faptul că nici una din presele libere ca Agora.md, Unimedia.info,  PROTV cât și JurnalTV care sunt finanțate din BEM, nu a dat știrea despre declarațiile făcute de către Secretarul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminala INTERPOL. Mă întreb și eu, de unde atâta bunăvoință în presa din Moldova , unde se fac și apariții a unor talk-show, pe la casele mari, unde se face doar în cazuri excepționale. De obicei acestea sunt ediții speciale cu personalități marcante, care se află doar pentru scurt timp în „raza de acțiune” a postului tv.

În schimb, îmi amintesc cum acel blef al judecătoriei rusești, acea hotărâre luată în urma sesizării primarului fugar, Renato Usatîi, a devenit imediat subiect de Breaking News pentru presa ”liberă”. A urmat apoi ediție specială la „Cabinetul din Umbră” a lui Val Butnaru la Jurnal TV, Plahotniuc era prezentat la TV8 ca fiind „condamnat pentru omor” și așa mai departe. Acum ăștia tac, se vede că Usatîi nu achită doar un abonament lunar celor de la Jurnal TV de 40 000 euro ca să-l promoveze, dar și ca să tacă. Oare cât e abonamentul pentru TV8? Dar pentru restul presei „independente”?

Cum am ajuns noi la momentul când Usatîi, cu istoriile sale inventate la braț și la o masă comună într-un casino cu regizorii celor de la JurnalTV și jocul făcut de Rusia împotriva Republicii Moldova , a ajuns să fie preluat de restul presei ”independente” din Moldova?

Unde vă este demnitatea doamnelor și domnilor jurnaliști care țipați că sunteți presați și nu vă puteți face liber munca? De ce nu o faceți acum?

Întrebările desigur că au fost retorice, deoarece răspunsul e simplu – nu au primit comanda de la finanțatori.

UPDATE

TV8 a dat totuși informația cu chiu cu vai, abia acum câteva minute. Asta nu schimbă nimic însă situația.

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole