Pe unii i-au kidaNIT în 2012, urmeaza JurnalTV şi Accente, Regimul îşi face treaba

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De cam juma de an au început a apărea semnele atacului ce se pregătea asupra JurnalTV, diferite articole denigratoare în presă, blogheri cumpăraţi care la fiecare a 2-a postare îngropau şi înjurau JurnalTrustMedia, anumite articole şi reportaje contra puterii pe care şi le permiteau JurnalTV, plecarea de la Jurnal a unor şobolani care au simţit că corabia va naufragia curînd de stîncile ascunse ale puterii. Toate acestea au fost semnele sau preludiul atacului asupra lor care se pregătea asupra lor.

S-au răzvrătit mulţi astăzi contra JurnalTV, acu aş putea spune că ăştia îs în cea mai mare parte oameni plătiţi. Ce-au mai început să latre căţeii regimului contra Jurnal ia te uită la ei toţi.

Este regretabil ca regimul actual este un lup în piele de oaie, care a crescut presa de buzunar iar acum că nu îl mai asculta uneori această presă sau şi mai mult îşi permite chiar să latre la stăpîni atunci regimul foloseşte mecanismele sale ascunse de înăbuşire a opiniilor alternative. Spre exemplu acum a folosit cu succes aparatul administrativ. Am un cunoscut la o televiziune prin cablu, un cunoscut care are de aface cu documentele juridice, licenţele obţinute, relaţiile cu CCA-ul şi altele. El a spus la o discuţie amicală la o bere că a venit un domn serios de la instituţiile de licenţiere a care le dă sau nu le dă dreptul de a activa. Şi a dat indicaţii clare foarte neoficiale ca să excludă anumite canale imediat iar altele treptat. Dacă nu vor face asta nu-i nimic însă la o nouă licenţiere se vor găsi o grămadă de neraguli care nu vor permite licenţierea companiei date. De asemenea vor veni controale cu şi fără preaviz care în mod sigur vor depista numeroase încălcări. Mai pe scurt le-au explicat că dacă nu vreţi probleme sau vreţi să fie totul bine trebuie să fiţi ascultători. Iar directorului de companie de cablu practic îi este indiferent pe cine transmite şi pe cine nu, principalul este să fie bani să iasă şi probleme cît mai puţine. Iar acum statul a făcut numeroase mecanisme prin care îi poate şantaja pe agenţi economici şi pe oamenii profesionişti, numai licenţierile în tot şi toate cît fac şi cîtă corupţie ridică. Degrabă vor pune şi licenţe la dreptul de arespira pe care trebuie să le reînnoeşti în fiecare lună.

Deja a fost exclus Accente TV din grila de emisie a celui mai mare operator Moldtelecom.

Acum s-au apucat bine şi de JurnalTV însă de ei un pic mai atent se apucă deoarece nu demult le-au fost camarazi de luptă şi ştiu ei multe despre actuala putere.

JurnalTV a intrat în disgraţia puterii deoarece a început a spune fie şi parţial fie şi voalat dar unele adevăruri, numai Ora de Ras cît face în acest sens. Care a fost noutatea Jurnal este că nu critică şi îşi bat joc doar de opoziţie cum era la modă pînă acu, dar au început a da critici despre Plaha, Filea, Timofti, şi Hliupik (Leancă), din această cauză mult „democrata” putere a hotărît să nu rabde asemenea libere exprimări şi săi pocnească aşa cum au mai pocNIT şi pe alţii cu un an în urmă.

Interesant unde au fost aceşti jurnalişti de la JurnalTV atunci cînd puterea a închis gura NIT-ului, cum n-ar fi erau colegi de breaslă şi trebuiau să sară în ajutor dacă au un oarecare cod de etică, dar ştiu că foarte puţini au mai sărit să-şi ajute colegii, marea majoritate stăteau în lături şi se temeau sau se bucurau cu un fel de aşa şi le trebuie. Iată că a ajuns şi rîndul vostru.

Imi pare rău dacă puterea va reuşi prin mecanismele sale perfide să ducă pînă la capăt planul şi să închidă gura unui post TV incomod.

Sau poate asta tot este doar un PR, poate este un paravan prin care puterea vrea să facă alte chestii spre exemplu să închidă alte posturi sau să facă o lege mai strictă în acest domeniu spre a controla indirect şi mai bine piaţa media şi opiniile exprimate. Cine ştie?

Asta e domnilor! Libertatea şi evropenizarea dată nouă de actuala putere.

JurnalTV, vă susţin, rezistaţi în ciuda puterii!

monsters1

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole