La Suruceni s-a cenzurat un film

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri în prezența unui deputat al Parlamentului a fost interzis pentru demonstrare în locurile publice la propunerea primarului de Suruceni Vasile Blăniță filmul documentar „Stația de epurare Budești pute». (https://www.facebook.com/video.php?v=610893292361045&set=vb.593400437443664&type=2&theater).

Actul de cenzură s-a produs în Casa de cultură a satului cu sprijinul a circa 50 cetățeni, susținători aprigi ai primarului. Creatorul filmului, grupul «Aer curat pentru Suruceni », a cerut demonstrarea documentarului cu scopul de a-și susține opțiunea de schimbare a locației stației de epurare proiectate. Stația prezintă, după cum a menționat în repetate rînduri mass media, riscuri sporite de poluare pentru casele din apropiere și pentru Mănăstirea « Sf.Gheorghe » din partea locului.

La adunarea satului, care urma să dezbată problema în cauză, din circa 1500 alegători s-au prezentat mai puțin de 100. După ce primarul a arătat la proiector un film privind tehnologiile de epurare, membrii grupului « Aer curat pentru Suruceni » au propus, la rîndul lor, spre demonstrare un film cu un subiect despre aceleași tehnologii, dar care funcționează prost în Moldova după cîțiva ani de exploatare. Înfricoșat de replică, Blăniță a supus propunerea votării și, drept urmare, filmul a fost interzis.

La adunare au luat cuvîntul fruntași ai PLDM, din care face parte primarul de Suruceni. Deputatul Anatol Dimitriu și vicepreședintele raionului Ialoveni Valeriu Țurcanu au lăudat primarul pentru rezultatele muncii, dar n-au riscat să se expună asupra actului de cenzură.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii