JurnalTV operează cu falsuri și manipulează opinia publică în problema evacuării de la SKYTOWER

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De câteva zile se tot discută pe stradă, internet, prin cabinetele politicienilor și alte cancelarii despre „închiderea” JurnalTV. Ieri am văzut și reacția a doi politicieni din România care, fără a intra în esența problemei, au operat cu aceleași argumente false invocate și de JurnalTV, deși realitatea este alta, iar documentele ajunse în presă demonstrează vina celor care se numesc Jurnal Trust Media (vezi aici).

După cum ați putut observa, JurnalTV operează cu falsuri și manipulează opinia publică în problema evacuării de la SKYTOWER. În ajutor le-au sărit Maia Sandu și Andrei Nastase, iar astăzi urmează să fie organizat și un mic protest de susținere a postului.

În cadrul acestui proces amplu de manipulare a opiniei publice se face trimitere la o notificare de reziliere a contractului de locațiune, însă Val Butnaru și alți susținători ai postului nu spun motivele care au dus la această decizie, deși toți știu că problema constă în neachitarea locațiunii în termenul contractual, precum și întinderea unor datorii cu anii, ajungându-se astfel la o datorie de aproape 3 milioane de lei. Potrivit lui Val Butnaru, notificarea este în sine o presiune asupra postului pe care-l l-a fondat, iar scopul este întreruperea emisiei. Afirmația lui Butnaru este una falsă, deoarece au știut în toți acești ani că au probleme financiare și datorii de milioane, însă au preferat să nu achite, ducând proprietarii cu bombonica și promițând că totul va fi bine. JurnalTV, Val Butnaru, Durbală, Cheianu, Gâțu și mulți alții au știut că va sosi ziua când se va cere evacuarea forțată, însă nu au făcut nimic în acest sens, lăsând această evacuare să fie petrecută odată cu concedierea în masă a colaboratorilor, fiind făcută o curățenie totală în mijlocul postului.

În partea ce ține de emisie și spațiu, trebuie de menționat că aici este o lipsă de logică și se pune în aplicare aceeași tactică adoptată și de posturile mogulului român Dan Voiculescu (evacuarea Antenelor). Astfel, JurnalTV a cunoscut din luna noiembrie că trebuie să elibereze spațiul începând cu data de 25 februarie 2017, respectiv au avut timp suficient să-și caute un nou loc de emisie și să-și mute acolo tot alaiul de jurnaliști și măscărici. Cu toate astea, ei au tergiversat evacuarea până în perioada când expiră majoritatea contractelor cu producătorii emisiunilor culinare și de divertisment, ca să mascheze concedierile în masă cu o amplă campanie de victimizare.

La final, menționez că nici măcar un politician sau instituție de stat nu au cerut întreruperea emisiei JurnalTV. Decizia cu privire la reducerea emisiunilor și jurnaliștilor este strict a conducerii postului, nu a politicienilor care nu au pășit niciodată pe pragul postului. Campania lansată este una de victimizare, absolut agresivă și îndreptată spre mascarea altor procese care se petrec acum pe „insula speranțelor”.

Vedeți aici documentul care demonstrează că JurnalTV nu și-a achitat datoria de 3 milioane de lei.

Comentarii