Jurnalism marca “Țopa TV”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Jurnal.md a fost prins cu mâța-n sac. Este demonstrat deja că multiplele articole preluate din presa străină nu sunt decât un fel de plasări la comandă, contra bani, ca fiind preluate de presa Țopilor, să fie prezentată drept o bombă mediatică ce îl fac vinovat pe Plahotniuc de toate relele. Nimeni nu zice că ultimul e sfânt, dar, în același timp, constatăm Victor Țopa plătește bani mari pentru ași ataca partenerul de altă dată și rivalul de acum.

Ultimul exemplu ar fi plasarea de pe intellinews.com, care scrie că afaceristul Platon este gata să colaboreze cu FBI în vederea elucidării fraudei bancere din Republica Moldova. Impresionant, doar că o simplă investigație ne arată că acest site e unul dubios, cu un număr redus de vizitatori, iar articolul a fost scris cel mai probabil la București de către un oareacare Iulian Ernst.

Există însă și alte modalități – dezinformarea. Mihail Gofman, protejatul Țopilor și al lui Platon, s-a dat peste Ocean un adevărat comisar Colombo al Moldovei. A apărut atât de credibil, încât l-au crezut și cei de la prestigioasa revistă Forbes, care a așternut într-un articol tot le-a cârpit fostul colborator al CNA. Astăzi, s-a schimbat macazul. Forbes a recunoscut că a fost indusă în eroare de Mihail Gofman șia dat o dezmințire. Dacă în prima redacție în articol se spunea că Plahotniuuc a dirijat devalizarea băncilor, atunci ulterior Forbes a constatat că nu există nicio dovadă în acest sens și că principalul suspect în această fraudă este Ilan Şor, care controla cele trei bănci în acea perioadă.

Culmea este că atunci când cineva pune la îndoială brașoavele Jurnal TV, alde Cheianu și Durbală îi face de nimic. Orheieinilor le zice, de exemplu, că sunt bătuți cu leuca-n cap pentru că își vor primarul acasă. Sincer, mie îmi rămâne un gust amar ori de câte ori văd că sute de oameni îl apără pe Ilan Șor, Mi-e milă de acești oameni și atât. Din fericire, astăzi, oamenii s-au mobilizat ca să le dea un semnal slugilor Țopiste, într-un protest organizat în fața Jurnal TV.

În concluzie, un lucru este cert – articolele din străinătate nu apar pentru că prezintă interes americanilor sau europenilor. Aceste sunt elaborate, special, pentru a fi traduse și plasate pe site-urile țopilor pentru a manipula mulțimea debusolată.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole