Jurnal TV – un canal ratat la cei 5 ani

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Privesc de ceva timp laudele celor de la Jurnal, cum că ar fi împlinit 5 ani, devenind un canal tv important pe piaţa media din RM şi chiar unul ce a ajuns la inimile multor oameni.

Ş-aici ţin să-i contrazic. Şi-ncă tare!

Recunosc că la începuturi a fost un canal promiţător. Cu emisiuni bune, cu filme extraordinare, cu ştiri obiective.

Acum însă n-avem nimic din acestea. Sau cel puţin nu le văd eu.

Emisiunile s-au cam stâlcit, filmele s-au cam învechit, ştirile s-au cam… luat pe urmele celor de la PRO, încercând să şocheze publicul.

Şi dacă e să descurc puţin iţele de mai sus, apoi atunci când me refer la emisiuni, am în vedere că-s pline de cuvinte necenzurate, în special Ora de ras. Apropo de Ora de ras – promo-urile cu scuipatul lui Oistric, cu gesturile indecente alu lui Decuseară sau cuvintele murdare ale roşcatei Boclincă, fac ingredintele unui post jalnic şi josnic.

Şi se mai doreşte a fi un canal educativ…

Tot vizavi de emisiuni – mă deranjează prezenţa aceloraşi indivizi invitaţi zilnic (cazul Ora expertizei). Dolganiuc şi Năstase parcă-şi au domiciliul în respectivul studiou. Personaje care, de altfel, apar săptămânal şi în emisiunea lui Butnaru.

Un al detaliu ce me deranjează e că peste 90 la sută din filme sunt dublate în rusă. Nemaivorbind că multe dintre acestea sunt repetate la fiecare 2 luni (exemplu ne poate servi filmul “21 grame”, care a fost rulat de cel puţin 3 ori în ultima jumătate de an, plus, probabil, reluările de după miezul nopţii). Ş-aici tind să cred că e preluarea modelului celor de la PRO, care după ce au adunat câteva sute de bucăţi în filmoteca lor, le rulează la intervale de câteva luni, probabil bazându-se pe scurta memorie a telespectatorilor.

Culmea celora de la Jurnal este grămada de publicitate a lui Dodon, personaj pe care, de altfel, tot respectivul canal încearcă să-l eticheteze un duşman al poporului (mă rog, în ultimul caz le dau dreptate). Numai că, vezi Doamne, şi-un duşman al poporului îţi poate aduce bani.

Ş-aici ajung la concluzia – încet-încet, Jurnal TV se transformă într-un canal comercial, pe care nu-l mai interesează obiectivitatea, imparţialitatea, bunăstarea oamenilor, măgăriile politicienilor, etc., ci doar propriul venit.

Acum încercaţi să nu-mi daţi dreptate, cum că Jurnal TV a ajuns în doar 5 ani un canal ratat…

 

P.S. Să fi ajuns Ţopii la limita sărăciei, dându-le de înţeles Gâţilor şi Năstaşilor să se descuce cum pot?!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole