Jurnal TV pe urmele PLDM sau cum să dai cu piciorul în fondatori…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Făceam ieri o paralelă între declaraţiile lui Bogatu şi Saakashvili, în cadrul căreia am pomenit şi despre plecarea primului din echipa Jurnal Trust Media.

Înainte de a descifra motivele, dar şi efectele plecării lui Bogatu, aş dori să aduc aminte despre plecarea Ritei Ursalovschi, din aceeaşi echipă, acum vreo 10 zile.

Aşadar, Rita scria la 18 septembrie pe facebook – De azi nu mai lucrez la Jurnal TV… şi sunt în căutarea unui nou început. Drept urmare acestei declaraţii au apărut un şir de comentarii pline de încurajări, dar şi dornice de a afla motivul plecării. Printre acestea: “Dumnezeu să te ajute stimată dnă, că eşti bun meseriaş!”; “Mult succes Rita! Totul va fi bine!”; “Se vede că s-a falimentat JurnalTV, dacă se duc toţi cei mai buni.”; “Cine este noul producător general al postului Jurnal tv?”; “Noul Producător General începe a reconfigura viziunea politică a postului ???”, etc., etc.

La ultimul comentariu, Ursalovschi a venit cu răspunsul – Nu e din cauza producătorului general. Dacă a spus-o într-un spirit diplomatic, vom afla ulterior, dar deocamndată eu zic să-i dăm crezare.

Şi totuşi, concluzia articolului lui Gabriel Călin – Cel mai grav însă este altceva – o altă bună parte a celor care au plecat de la JTM  a plecat pentru că nu mai puteau suporta să execute comenzile venite de la Ţopi prin intermediul celor doi fraţi Gâţu – pare a fi pe deplin justificată.

Justificată şi prin plecarea editorialistului Bogatu, care în 27 septembrie afirma – Începând cu ziua de vineri, 27 septembrie 2013, subsemnatul încetează colaborarea cu Jurnal Trust Media. Din acelaşi motiv, am suspendat şi emisiunea „Negru şi Bogatu” de la Jurnal TV.

Alte reacţii ale lui Bogatu n-avem deocamdată, doar că ieri, pe mult agitata reţea de socializare facebook a apărut şi declaraţia lui Negru – De ieri, 27 septembrie, sunt plecat de la Jurnal de Chișinău și Jurnal TV.

La această ultimă declaraţie, un prieten (probabil) de-al domniei sale, comenta: “Domnule Nicolae! Vreau să ştiţi (împreună cu mulstimatul Petru Bogatu), că aşteptam în toată sîmbăta emisiunile la Jurnal TV şi am devenit unul din abonaţii ziarului Jurnal de Chişinău numai datorită accesului la analizele şi comentariile politice semnate sau expuse de voi doi. Probabil, că aveţi temei serios pentru plecarea de la ambele surse mediatice, dar noi am pierdut mult…”.

Deci, totul pare a fi foarte clar – politica trustului îi lehemeteşte chiar şi pe cei mai iluştri jurnalişti ai acestuia. Gurile atotştiutoare vorbesc despre plecarea, în continuare, a altor persoane cu greutate – Stela Popa, Constantin Cheianu.

Apropo, în lista divorţurilor de Jurnal TV am putea-o enumera şi pe Nata Albot, care în interviul oferit postului de radio Europa Liberă, afirma – Eu sunt un om care am activat în domeniul informaţiei şi inevitabil spre mine curgeau fluxuri enorme de tot felul de ştiri, inclusiv de unele care aşa şi nu apăreau pe post.

Aşadar, concluziile vizavi de imparţialitatea şi obiectivitatea acestui trust media sunt uşor de rumegat.

În final, ca să înţelegem comparaţia din titlu, precizez că PLDM a dat cu piciorul în Nagacevschi, Godea, Tănase, Vieru, Negruţă, iar acum, întocmai, Jurnal-ul respectă procedura.

P.S. În marea luptă cu mafia, nu faci decât să-ţi tai creanga de sub picioare…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole